We Already Have 304 Recipes.

CORI's KØKKEN
5/5 (1)
4 pers.
I forgårs lavede vi en stor røget hamburgeryg i sous vide, hvor der blev en del tilbage, som jeg i går brugte i en risotto. Det er en af mine ynglings spise og denne udgave blev virkelig god og fortjener en plads på bloggen.

Ingredienser

  • 50g Smør
  • 2 Skalotteløg
  • 400g Risottoris
  • 2 dl Hvidvin
  • 1,5 l Kogt vand
  • 3 Hønsebouillon terninger
  • 200g Ærter, frossen
  • 150g Parmasanost, revet
  • 1 Mozarella kugle
  • 1 bundt Basilikum, frisk
  • Salt & peber
  • 1 spsk Olie

Risotto med kogt hamburgeryg, parmasanost og ærter

 

Sådan gør du:

  1. Skalotteløgene hakkes fint og steges i 1 spsk olie og 25g smør, til de er klare.
  2. Risottorisene tilsættes og varmens igennem i ca. 2 min., til de er klare. 
  3. Vinen hældes ved og skal simre indtil vinen næsten er fordampet.
  4. Kog imens vand (1,5 liter) og opløs bouillonen heri. Hæld det over risene.
  5. Lad det hele simre godt ved middelhøj varme. Ca. 15 min. Til risene er mørre. Rør flere gange undervejs.
  6. De halvoptøede ærter blendes. Tilsæt lidt kogende vand ad gangen, indtil du opnår en blød puré.
  7. Tilsæt ærtepureren i risene og vend det godt.
  8. Kom lidt over halvdelen af den revne parmasanost i og smag risottoen til med salt og godt med peber.
  9. Server risottoen med revet parmasanost, hakket frisk basilikum og små hånddrevne stykker mozzarella.

 

 

Se også opskrift på:

Risotto med svampe og kammuslinger

Risotto med krydderurter, kæmperejer og bønner

Risotto med tigerrejer og persille

  

Bedøm opskift

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman