We Already Have 303 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
4
ca. 45 min.

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 110g smør
  • 15g forårsløg (den grønne del)
  • 225g svampemix
  • 2 st hvidløg, fed, presset
  • 300g risottoris
  • 2,5 dl hvidvin, sød
  • 1 chili, rød, frisk med kerner
  • 1 l hønseboullion (2 hønseboullionterninger)
  • 1 håndfuld persille, hakket
  • 100g parmesan ost, revet
  • citronsaft
  • salt & peber
  • 12 kammuslinger
  1. Skyl svampene. Dup dem tørre med køkkenrulle og skær halvdelen af svampene meget fint og den anden halvdel af svampene i lidt grove stykker.
  2. Pil hvidløget og skær den friske chili meget fint.
  3. Fjern musklen på kammuslingerne, dup dem med køkkenrulle og drys med salt og lidt sukker.
  4. Varm olivenolie og 60g smør i en pande med høje kanter. Når smørret er skummende tilsættes løg og hvidløg, som steges i et par min. 
  5. Tilsæt svampene og lad dem stege med i et par min. 
  6. Skru op for varmen, tilsæt risene og svits i et minuts tid. Tilsæt hvidvin og rør ofte til vinen er fordampet.
  7. Kom den finthakkede chili i og rør rundt.
  8. Kom to hønsekødsbouillonterninger i en liter varmt vand, rør rundt så de opløses.
  9. Hæld bouillonen i lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risene. Rør ofte. Fortsæt til risene er færdigkogt. Risene skal være møre, men gerne have lidt bid. Tager ca. 15-20 min.
  10. Sæt et pande over middelhøj varme uden fedtstof. Når panden er meget varm, steges kammuslingerne i 2 min. på hver side, så de får en mørk stegeskorpe. (Husk at drysse salt og sukker på den anden side, når de vendes).
  11. Tag panden med risottoen fra varmen og tilsæt 50g smør, parmesan og persille. Smag til med salt, peber og citronsaft. (der skal godt med salt og peber til).
  12. Anret risottoen på en flad tallerken, kom 3 kammuslinger ovenpå, drys med lidt parmesan og pynt med friskhakket persille.
  13. Server, evt. med den resterende hvidvin til retten.

Bedøm opskift

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman