We Already Have 303 Recipes.

CORI's KØKKEN
4/5 (1)
1 lagkage
Super god rugbrødslagkage med blåbærfyld.

Ingredienser

  • Bunde:
  • 150g rugbrød, mørkt
  • 1 tsk bagepulver
  • 100g hasselnødder
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 3 æg
  • 170g sukker
  • Fyld:
  • 250g mascarpone
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 1 citron, skalen herfra
  • 2½ dl piskefløde
  • 3-4 spsk flormelis
  • Syltede blåbær:
  • 300g blåbær, frosne
  • 4-6 spsk sukker
  • 1 vaniljestang, uden korn
  • Pynt:
  • chokoladespåner/hakket chokolade
  • friske blåbær

Bunde:
Blend rugbrødet, eller riv det fint på et rivejern.
Bland rugbrød og bagepulver sammen.
Blend nødderne fint, og vend dem i rugbrødsmassen sammen med kartoffelmel.
Pisk æggene stive med sukkeret (tager ca. 8 minutter).
Vend forsigtigt rugbrødsblandingen i æggemassen.
Kom dejen i en smurt springform Ø 20 cm, og bag kagen ved 200 grader, alm. ovn i 20-25 minutter. Stik en spids kniv eller en træpind i midten af dejen, og tjek om kagen er gennembagt.
Afkøl kagen på en bagerist.
Flæk kagen til 2 bunde.

Fyld:
Rør mascarpone, vaniljekorn og citronskal sammen, og vend det med flødeskummet, tilsæt flormelis, og vend forsigtigt sammen til en let creme.

Syltede blåbær:
Varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljestangen. Kog op og afkøl. Hæld saften fra bærrene i mascarponecremen lidt ad gangen, og vend det godt rundt. Læg den ene bund på et kagefad, og fordel de syltede bær over den. Kom derefter halvdelen af mascarponecremen på og derefter den sidste bund. Fordel resten af cremen på toppen af din rugbrødslagkage, og drys med hakket chokolade eller spåner, samt friske blåbær. 

 

TIP:
Bag bunden dagen før, men vent med at lægge din rugbrødslagkage sammen til kort før, den skal spises.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman