Mættende fodmap-venlig salat med laks, som kan serveres som et hovedmåltid.
Ingredienser
- 40g iceberg salat, i mindre stykker
- 120g agursk, i tynde strimler
- 1 st gulerod, i tynde strimler
- 60g snack peber, rød
- ½ avokado i skiver
- 1 skive rugbrød, mørkt, glutenfri, godt ristet (kan undlades)
- 100g laks, røget, i skiver
- 3-4 små tomater på stilk, halvveret
- lidt fetaost, fedtfattig
- 2 stilke forårsløg, i tynde ringe, kun den grøenne del
- salt & peber
- creme fraiche, laktosefri
- Skyl alle grøntsagerne i koldt vand.
- Start med at komme salat på en tallerken som er revet i mindre stykker. Kom herefter de forskellige grøntsager på.
- Læg laksestykkerne ovenpå, samt rugbrød, fetaost og forårsløg.
- Kom små klatter af creme fraiche ovenpå og drys med salt og peber.