Opskrift på smagfuld og mættende tortilla lagkage. Rækker til ca. 4-6 personer.
Ingredienser
- 5 tortillas, 25 cm
- 500g bolognese sauce, Dolmio
- ½ glas pesto, peberfrugt
- 375g mozarella, revet
- 13 basilikumblade, frisk
- 6 skiver bacon
- Kyllingekød:
- ca. 650g kyllingekød, hakket
- 1½ tsk salt, groft
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 tsk paprika, stødt
- ½ tsk cyennepeber
- 1 spsk olie til stegning
- Steg kyllingekødet i olie med krydderier.
- Steg bacon halv sprødt.
- Hak 8 blade frisk basilikum fint.
- Kom en tortilla på en plade beklædt med bagepapir og smør et lag bolognese på.
- Kom totter af kyllingekød på og drys med et godt lag ost.
- Kom endnu en tortilla ovenpå og smør denne med bolognese og pesto.
- Kom 3 skiver bacon ovenpå og drys med lidt hakket basilikum.
- Læg endnu en tortilla ovenpå og gentag trin 4 og 5
- Kom den næstsidste tortilla på og gentag trin 6 og 7
- Slut af med en tortilla som smørres med bolognese, totter af kyllingekød og drysses med ost.
Tortilla lagkagen stilles midt i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 30 min.
Pynt tortilla lagkagen med de sidste basilikumplade, små klatter af pesto og evt. cherrytomater.