We Already Have 298 Recipes.

CORI's KØKKEN
5/5 (1)
2 brød
Opskrift på virkelig blødt og saftigt yoghurt rugbrød. Det bedste jeg har lavet til dags dato.

Ingredienser

  • 2 dl vand, lunken
  • 50g gær
  • 500g speltmel, fint sigtet, økologisk
  • 500g fuldkorns speltmel, økologisk
  • 1 spsk salt, groft
  • 1 l yoghurt naturel
  • 150g græskarkerner
  • 180g solsikkekerner
  • 100g gulerod, revet vægt
  • 1 spsk ahorn sirup
  • 1 spsk madkulør
  • Drys:
  • hørfrø og sesamfrø
  1. Udrør gæren i vand.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og kør det hele sammen på en køkkenmaskine i 10 minutter.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  4. Kom dejen i 2 rugbrødforme beklædt med bagepapir. Drys med sesam og hørfrø og lad dejen hæve yderligere 1 time.
  5. Sæt formene i en kold ovn ved 200 grader, alm ovn i 1 time.
    Yoghurt rugbrød
  6. Tag rugbrødene ud af ovnen og løft brødene ud af formen i bagepapiret. Lad dem køle af på en rist.

 

TIP!
Laver du to rugbrød i forme på 22 cm, er der dej nok til at der kan blive til 4-6 mini rugbrød, som er gode i madpakken.

Mini yoghurt rugbrød

Bedøm opskift

2 Responses

  1. Tina Leth

    Det bedste rugbrød, spiser aldrig andet? fungerer så godt for min mave.
    Hvis jeg undlader gulerødder kan det holde sig en hel uge, hvor jeg de sidste dage bare rister det, som det også egner sig rigtig godt til

    • CORIs KØKKEN

      Hej Tina,
      Tak for din kommentar.
      Dejligt for at høre du er glad for min opskrift og det fungerer for din mave. 🙂

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman