Opskrift på rib eye-bøffer, kantarelsauce og grovfritter. Personer: 2
INGREDIENSER
Grovfritter:
4-5 bagekartofler
1 l olie
salt, groft
Kantarelsauce:
150g kantareller
2 forårsløg, finthakket
1 spsk persille, finthakket
15g smør
½ tsk paprika, stødt
½ tsk chili flakes
2 spsk whisky
2 dl kalvefond
1½ dl piskefløde
salt & peber
Bøffer:
2 rib eye-bøffer
olie
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
Sådan laver du grovfritter:
1. Skyl kartoflerne (behov skrællen på) og skær dem ud i store stænger.
2. Kog kartoflerne (udskåret) i ca. 6-7 minutter. Hæld vandet fra.
3. Kom kartoflerne op på et rent og tørt klæde og dup dem fri af væske.
4. Kom olie i en stor gryde og lad den blive rygende varm.
Del kartoflerne op i tre lige store portioner og brun dem sprøde.
5. Lad dem dryppe af på et fad med køkkenrulle.
Sådan laver du kantarelsauce:
1. Børst svampene rene og skær dem i grove stykker.
2. Hak løg og persille.
3. Smelt smør på en pande og svits kantareller, løg og krydderurter i 5 minutter.
4. Drys med paprika og chiliflager, rør rundt og tilsæt whisky. Lad det koge ind.
5. Tilsæt kalvefond og kog det ind til det halve. Tilsæt fløde.
6. Lad saucen koge ind til tilpas tykkelse og smag til med salt og peber.
Sådan steger du Rib eye-bøffer:
1. Dup bøfferne tørre.
2. Pensel bøfferne med olie (gerne med hvidløgs- eller chiliolie). Krydr med peber.
3. Lad en grillpande blive rygende varm og steg bøfferne ca. 2½-3 minutter på hver side. Tag dem fra den varme pande.
4. Drys godt med groft salt.
Server rib eye-bøfferne med de sprøde grovfritter og lækker kantarelsauce.
Leave a Reply