Lækker og saftig ribbensteg med sprøde svær.
INGREDIENSER
2000g ribbensteg
salt, groft
5 dl vand, koldt
2 røde løg
kviste af frisk timian
4-5 laurbærblade
1 grøntsags bouillon
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
- Pak ribbenstegen ud og dyb den med et rens viskestykke eller køkkenrulle.
- Gnid ribbenstegen godt ind i groft salt over det hele.
- Kom ribbenstegen i et stor stegefad eller bradepande. Sæt laurbærbalde imellem sværene.
- Opløs grøntsags bouillonen i vand og kom det i fadet med ribbenstegen.
- Pil og skær løgene i store tern og kom dem i fadet sammen med kviste af timian og persille.
- Sæt stegen midt i ovnen i 20 minutter.
- Skru ned til 170 grader og lad den stege i 45 minutter. Husk at sørge for at der hele tiden er væde ved ribbenstegen og at komme det over sværene hvert kvarter.
- Til slut tænder sætter du ovnen på grill indtil sværene er helt sprøde. Tag laurbærbladene ned i væden. (jeg vender og drejer ribbenstegen hele tiden under grillen for at få en ensartet sprødhed på sværene).
- Server ribbenstegen med eks. brune og hvide kartofler, samt brun sovs lavet på væden fra ribbenstegen.
Leave a Reply