Risotto med kogt hamburgerryg, parmesan og ærter

I forgårs lavede vi en stor røget hamburgerryg i sous vide, hvor der blev en del tilbage, som jeg i går brugte i en risotto. Det er en af mine ynglings spise og denne udgave blev virkelig god og fortjener en plads på bloggen.

Personer: 4

INGREDIENSER

50g Smør
2 Skalotteløg
400g Risottoris
2 dl Hvidvin
1,5 l Kogt vand
3 Hønsebouillon terninger
200g Ærter, frossen
150g Parmesanost, revet
1 Mozzarella kugle
1 bundt Basilikum, frisk
Salt & peber
1 spsk Olie

FREMGANGSMÅDE

  1. Skalotteløgene hakkes fint og steges i 1 spsk olie og 25g smør, til de er klare.
  2. Risottorisene tilsættes og varmens igennem i ca. 2 min., til de er klare.
  3. Vinen hældes ved og skal simre indtil vinen næsten er fordampet.
  4. Kog imens vand (1,5 liter) og opløs bouillonen heri. Hæld det over risene.
  5. Lad det hele simre godt ved middelhøj varme. Ca. 15 min. Til risene er møre. Rør flere gange undervejs.
  6. De halvoptøede ærter blendes. Tilsæt lidt kogende vand ad gangen, indtil du opnår en blød puré.
  7. Tilsæt ærtepuréen i risene og vend det godt.
  8. Kom lidt over halvdelen af den revne parmesanost i og smag risottoen til med salt og godt med peber.
  9. Server risottoen med revet parmesanost, hakket frisk basilikum og små hånddrevne stykker mozzarella.

5/5 - (1 vote)

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.