I forgårs lavede vi en stor røget hamburgerryg i sous vide, hvor der blev en del tilbage, som jeg i går brugte i en risotto. Det er en af mine ynglings spise og denne udgave blev virkelig god og fortjener en plads på bloggen.
Personer: 4
INGREDIENSER
50g Smør
2 Skalotteløg
400g Risottoris
2 dl Hvidvin
1,5 l Kogt vand
3 Hønsebouillon terninger
200g Ærter, frossen
150g Parmesanost, revet
1 Mozzarella kugle
1 bundt Basilikum, frisk
Salt & peber
1 spsk Olie
FREMGANGSMÅDE
- Skalotteløgene hakkes fint og steges i 1 spsk olie og 25g smør, til de er klare.
- Risottorisene tilsættes og varmens igennem i ca. 2 min., til de er klare.
- Vinen hældes ved og skal simre indtil vinen næsten er fordampet.
- Kog imens vand (1,5 liter) og opløs bouillonen heri. Hæld det over risene.
- Lad det hele simre godt ved middelhøj varme. Ca. 15 min. Til risene er møre. Rør flere gange undervejs.
- De halvoptøede ærter blendes. Tilsæt lidt kogende vand ad gangen, indtil du opnår en blød puré.
- Tilsæt ærtepuréen i risene og vend det godt.
- Kom lidt over halvdelen af den revne parmesanost i og smag risottoen til med salt og godt med peber.
- Server risottoen med revet parmesanost, hakket frisk basilikum og små hånddrevne stykker mozzarella.