Lækker opskrift på risotto på FODMAP manér. Personer: 4
INGREDIENSER
200g smør
1 lille bundt persille, hakket
1 lille bundt purløg, hakket
½ citron, saften herfra
400g tigerrejer
400g vialone nano ris
1 L vand, kogende
1 chili, frisk, rød, uden kerner, finthakket
2 spsk olivenolie
125 ml hvidvin
½ ps bønner, grønne (FODMAP: max 125g pr. portion)
salt & peber
100g pecorionost, revet
FREMGANGSMÅDE
- Kom olivenolie og 60g smør i en bred højkantet pande ved medium varme.
- Tilsæt ris, 2 tsk salt og vin – reducere indtil vinen næsten er fordampet. Kom herefter kogende vand i og lad det koge under låg i 10 minutter, uden at røre i det.
- Tilsæt chili, persille, purløg, citronsaft og bønner og lad retten koge i ca. 5 minutter.
- Smag om risene er færdige.
- Kom de optøede, pillede rejer i retten og lad dem koge med i 3 minutter. Smag til med salt og peber.
- Sluk for varmen og tilsæt 140 g smør og pecorionost i risottoen. Rør godt rundt og lad det smelte helt.
- Server straks, drysset med persille/purløg og revet pecorionost.
7 dages madplan – FODMAP - CORIs KØKKEN
7. april 2021 at 11:55[…] Aftensmad: 1 portion Risotto med krydderurter, kæmperejer og bønner. […]