/
457 Views1
Low FODMAP-venlig Risotto

Lækker opskrift på risotto på FODMAP manér. Personer: 4

INGREDIENSER
200g smør
1 lille bundt persille, hakket
1 lille bundt purløg, hakket
½ citron, saften herfra
400g tigerrejer
400g vialone nano ris
1 L vand, kogende
1 chili, frisk, rød, uden kerner, finthakket
2 spsk olivenolie
125 ml hvidvin
½ ps bønner, grønne (FODMAP: max 125g pr. portion)
salt & peber
100g pecorionost, revet

FREMGANGSMÅDE

  1. Kom olivenolie og 60g smør i en bred højkantet pande ved medium varme.
  2. Tilsæt ris, 2 tsk salt og vin – reducere indtil vinen næsten er fordampet. Kom herefter kogende vand i og lad det koge under låg i 10 minutter, uden at røre i det.
  3. Tilsæt chili, persille, purløg, citronsaft og bønner og lad retten koge i ca. 5 minutter.
  4. Smag om risene er færdige.
  5. Kom de optøede, pillede rejer i retten og lad dem koge med i 3 minutter. Smag til med salt og peber.
  6. Sluk for varmen og tilsæt 140 g smør og pecorionost i risottoen. Rør godt rundt og lad det smelte helt.
  7. Server straks, drysset med persille/purløg og revet pecorionost.
Stem på post

En kommentar på dette indlæg:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.