Jeg har levet antiinflammatorisk i en uge nu og det går indtil videre super fint med maven, til trods for jeg både spiser bl.a. kål og løg, det er er super dejligt.
Min livret er risotto og det vil jeg ikke undvære at få ind i mellem, så undersøge lidt hvad jeg kunne bruge som erstatning for almindelige risottoris, som er mere antiinflammatoriske og prøvede at lave risotto med quinoa, som er et helt nyt element i min madlavning. Jeg er positivt overrasket. Risottoen var et hit, også hos min teenager søn, som også er vild med risotto. Yes!
Personer: 3
INGREDIENSER
1 dl quinoa, rød
1 dl quinoa, hvid
4 dl vand med hønsefond
2 spsk olivenolie
0,5 st. løg, røde
0,5 chili, orange
1 squash, revet
100g spinat, frisk, babyblade
60g parmesan ost, revet (plus ekstra til topping)
250g grønlandske rejer, frosne
salt & peber
evt. citronsaft
FREMGANGSMÅDE
1. Kom hønsefond i en gryde. Når vandet koger tilsættes quinoa. Lad dem koge i 15 min. under låg. Tag gryden fra
varmen og lad dem hvilke i 5 min.
2. Kom olie i en pande med høje kanter. Steg løg, hvidløg og chili i ca. 5 min. Tilsæt den revne squash. Og steg
yderligere 5 min.
3. Når quinoa er færdigkogt, kommes de på panden sammen parmesan ost og spinat.
4. Steg det hele til rejerne er færdige. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
5. Top risottoen med en lille håndfuld revet parmesan ost.
Næringsindhold pr. portion
KALORIER | PROTEIN | KULHYDRATER | FEDT |
502 | 30,6g | 41g | 23,6g |
Leave a Reply