Opskrift på en lidt mere kalorielet udgave af risotto med spinat og rejer. Indeholder ikke smør og parmesanost. Alligevel bliver retten dejlig cremet.
Portioner: 1
INGREDIENSER
330 ml vand, kogt
½ bouillonterning, hønse/grøntsags
10g forårsløg, den grønne de
1 tsk. oliven olie
1 dl risottoris
2 spsk hvidvin
30g spinat, frisk
65g tigerrejser, frosne
2g persille, frisk
1 fed hvidløg
Salt & peber, stødt
Chili flakes
Evt. citronsaft
FREMGANGSMÅDE
- Kog vandet og udrør bouillonen heri, så den opløses.
- Hak forårsløgene fint.
- Kom olien på en varm pande og svits løgene heri. Tilsæt risottoris og lad dem svitse med under omrøring et øjeblik.
- Hæld hvidvin ved og lad det koge op. Tilsæt den varme bouillon og rør godt rundt. Skru ned for varmen og lad risene simre i ca. 10-12 min. Rør af og til.
- Skyl spinaten og hak den groft. Skyl persillen og hak den fint.
- Tjek hvor møre risene er. Er der stadig meget bid, tilsættes mere kogene vand.
- Rør spinat og de frosne rejer i risene og varm det igennem.
- Smag til med friskkværnet salt og peber, samt hvidløg, chili flakes og evt. citronsaft.
- Server risottoen med persille på toppen.
Næringsindhold pr. portion
KCAL | PROTEIN | KULHYDRATER | FEDT |
475 | 20.9g | 83.4g | 6.8g |
Leave a Reply