Opskrift på cremet og smagsfyldt risotto med kammuslinger og svampe.
Personer: 4 • Forberedning: ca. 45 min.
INGREDIENSER
2 spsk olivenolie
110g smør
15g forårsløg (den grønne del)
225g svampemix
2 st hvidløg, fed, presset
300g risottoris
2,5 dl hvidvin, sød
1 chili, rød, frisk med kerner
1 l hønsebouillon (2 hønsebouillon terninger)
1 håndfuld persille, hakket
100g parmesanost, revet
citronsaft
salt & peber
12 kammuslinger
FREMGANGSMÅDE
- Skyl svampene. Dup dem tørre med køkkenrulle og skær halvdelen af svampene meget fint og den anden halvdel af svampene i lidt grove stykker.
- Pil hvidløget og skær den friske chili meget fint.
- Fjern musklen på kammuslingerne, dup dem med køkkenrulle og drys med salt og lidt sukker.
- Varm olivenolie og 60g smør i en pande med høje kanter. Når smørret er skummende tilsættes løg og hvidløg, som steges i et par min.
- Tilsæt svampene og lad dem stege med i et par min.
- Skru op for varmen, tilsæt risene og svits i et minuts tid. Tilsæt hvidvin og rør ofte til vinen er fordampet.
- Kom den finthakkede chili i og rør rundt.
- Kom to hønsekødsbouillonterninger i en liter varmt vand, rør rundt så de opløses.
- Hæld bouillonen i lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risene. Rør ofte. Fortsæt til risene er færdigkogt.
- Risene skal være møre, men gerne have lidt bid. Tager ca. 15-20 min.
- Sæt et pande over middelhøj varme uden fedtstof. Når panden er meget varm, steges kammuslingerne i 2 min. på hver side, så de får en mørk stegeskorpe. (Husk at drysse salt og sukker på den anden side, når de vendes).
- Tag panden med risottoen fra varmen og tilsæt 50g smør, parmesan og persille. Smag til med salt, peber og citronsaft. (der skal godt med salt og peber til).
- Anret risottoen på en flad tallerken, kom 3 kammuslinger ovenpå, drys med lidt parmesan og pynt med friskhakket persille.
- Server, evt. med den resterende hvidvin til retten.
Leave a Reply