Risotto med svampe og kammuslinger

Opskrift på cremet og smagsfyldt risotto med kammuslinger og svampe.

Personer: 4  •  Forberedning: ca. 45 min.

INGREDIENSER

2 spsk olivenolie
110g smør
15g forårsløg (den grønne del)
225g svampemix
2 st hvidløg, fed, presset
300g risottoris
2,5 dl hvidvin, sød
1 chili, rød, frisk med kerner
1 l hønsebouillon (2 hønsebouillon terninger)
1 håndfuld persille, hakket
100g parmesanost, revet
citronsaft
salt & peber
12 kammuslinger

FREMGANGSMÅDE

  1. Skyl svampene. Dup dem tørre med køkkenrulle og skær halvdelen af svampene meget fint og den anden halvdel af svampene i lidt grove stykker.
  2. Pil hvidløget og skær den friske chili meget fint.
  3. Fjern musklen på kammuslingerne, dup dem med køkkenrulle og drys med salt og lidt sukker.
  4. Varm olivenolie og 60g smør i en pande med høje kanter. Når smørret er skummende tilsættes løg og hvidløg, som steges i et par min.
  5. Tilsæt svampene og lad dem stege med i et par min.
  6. Skru op for varmen, tilsæt risene og svits i et minuts tid. Tilsæt hvidvin og rør ofte til vinen er fordampet.
  7. Kom den finthakkede chili i og rør rundt.
  8. Kom to hønsekødsbouillonterninger i en liter varmt vand, rør rundt så de opløses.
  9. Hæld bouillonen i lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risene. Rør ofte. Fortsæt til risene er færdigkogt.
  10. Risene skal være møre, men gerne have lidt bid. Tager ca. 15-20 min.
  11. Sæt et pande over middelhøj varme uden fedtstof. Når panden er meget varm, steges kammuslingerne i 2 min. på hver side, så de får en mørk stegeskorpe. (Husk at drysse salt og sukker på den anden side, når de vendes).
  12. Tag panden med risottoen fra varmen og tilsæt 50g smør, parmesan og persille. Smag til med salt, peber og citronsaft. (der skal godt med salt og peber til).
  13. Anret risottoen på en flad tallerken, kom 3 kammuslinger ovenpå, drys med lidt parmesan og pynt med friskhakket persille.
  14. Server, evt. med den resterende hvidvin til retten.
4.8/5 - (38 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.