Risret i ovn 2 a’la Cori

Lækker og hurtig opskrift på risret i ovnen til ca. 6 voksne. Ønsker du at lave retten til f.eks. 2 voksne og 2 børn, kan du blot halvere ingredienserne i opskriften.

INGREDIENSER
1 spsk olivenolie
1 kg oksekød, hakket
1 st løg, i tern
2 små ds majs
1 st snack peber, rød (i tern)
3 dl græsk yoghurt
2 tsk salt, groft
1 tsk peber, sort, kværnet
4 fed hvidløg, presset
1 tsk paprika
1 tsk chiliflager
70g tomatpasta
2 ps ris, løse
revet ost, efter eget valg

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd oven på 200 grader, alm. ovn.
  2. Kom vand i en gryde og bring det i kog. Kom ris poserne heri, tilsæt salt og kog som anvist på pakken.
  3. Steg løg i en grydemed olie til de er blanke.
  4. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt.
  5. Kom nu snack peber, majs, hvidløg, krydderier og tomat puré i kødet.
  6. Lad det småsimre til risene er færdigkogt.
  7. Hæld vandet fra risene, pres med en ske på posen, for at presse det overskydende vand herfra. Klip hul i toppen af pose og hæld risene i retten.
  8. Bland det hele godt. Tilsæt græsk yoghurt og rør det hele sammen.
  9. Kom retten i et stort fad. Drys med et godt lagt ost og kom fadet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min. eller indtil osten er smeltet og let gylden.
  10. Server evt. retten med frisk salat og fladbrød.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.