Lækker og hurtig opskrift på risret i ovnen til ca. 6 voksne. Ønsker du at lave retten til f.eks. 2 voksne og 2 børn, kan du blot halvere ingredienserne i opskriften.
INGREDIENSER
1 spsk olivenolie
1 kg oksekød, hakket
1 st løg, i tern
2 små ds majs
1 st snack peber, rød (i tern)
3 dl græsk yoghurt
2 tsk salt, groft
1 tsk peber, sort, kværnet
4 fed hvidløg, presset
1 tsk paprika
1 tsk chiliflager
70g tomatpasta
2 ps ris, løse
revet ost, efter eget valg
FREMGANGSMÅDE
- Tænd oven på 200 grader, alm. ovn.
- Kom vand i en gryde og bring det i kog. Kom ris poserne heri, tilsæt salt og kog som anvist på pakken.
- Steg løg i en grydemed olie til de er blanke.
- Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt.
- Kom nu snack peber, majs, hvidløg, krydderier og tomat puré i kødet.
- Lad det småsimre til risene er færdigkogt.
- Hæld vandet fra risene, pres med en ske på posen, for at presse det overskydende vand herfra. Klip hul i toppen af pose og hæld risene i retten.
- Bland det hele godt. Tilsæt græsk yoghurt og rør det hele sammen.
- Kom retten i et stort fad. Drys med et godt lagt ost og kom fadet midt i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min. eller indtil osten er smeltet og let gylden.
- Server evt. retten med frisk salat og fladbrød.
Leave a Reply