Den oprindelige opskrift har jeg fået flere år tilbage af en daværende veninde, men har lavet rettet til min egen – den er hurtig og nem at lave og smager ikke mindst godt. Du kan tilføje grøntsager til retten som du ønsker.
Personer: 4
INGREDIENSER
500g oksekød, hakket
1 løg, finthakket
2 tomater
1 peberfrugt (gul, grøn ell. rød – alt efter hvad du bedst kan lide)
½ dåse majs
2 fed hvidløg, presset
1½ dl creme fraiche
2 ps ris
1 lille dåse tomatpuré
½ chili, frisk, uden kerner
200g ost, revet
1 tsk salt, groft
1 knsp peber, sort, kværnet
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
- Kog risene i ca. 18 min.
- Brun imens kødet med det hakkede løg.
- Hvidløg og krydderier tilsættes.
- Kom de ønskede grøntsager i.
- Når ris og kød er færdigt, blandes det med creme fraiche og kommes i et smurt ovnfast fad.
- Skyl tomaterne og sær dem i skiver. Læg dem i to rækker ovenpå det blande ris og kød.
- Slut af med revet ost.
- Stil retten midt i ovnen i ca. 20 min.
- Kan serveres med salat & flutes.
Leave a Reply