Risret i ovn a’la Cori

Den oprindelige opskrift har jeg fået flere år tilbage af en daværende veninde, men har lavet rettet til min egen – den er hurtig og nem at lave og smager ikke mindst godt. Du kan tilføje grøntsager til retten som du ønsker.

Personer: 4

INGREDIENSER
500g oksekød, hakket
1 løg, finthakket
2 tomater
1 peberfrugt (gul, grøn ell. rød – alt efter hvad du bedst kan lide)
½ dåse majs
2 fed hvidløg, presset
1½ dl creme fraiche
2 ps ris
1 lille dåse tomatpuré
½ chili, frisk, uden kerner
200g ost, revet
1 tsk salt, groft
1 knsp peber, sort, kværnet

 

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
  2. Kog risene i ca. 18 min.
  3. Brun imens kødet med det hakkede løg.
  4. Hvidløg og krydderier tilsættes.
  5. Kom de ønskede grøntsager i.
  6. Når ris og kød er færdigt, blandes det med creme fraiche og kommes i et smurt ovnfast fad.
  7. Skyl tomaterne og sær dem i skiver. Læg dem i to rækker ovenpå det blande ris og kød.
  8. Slut af med revet ost.
  9. Stil retten midt i ovnen i ca. 20 min.
  10. Kan serveres med salat & flutes.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.