Risret i ovn (FODMAP venlig)

Risret i ovnen med oksekød, chili, gulerødder, forårsløg og krydderier.

Personer: 3-4

INGREDIENSER

1 ps løse ris
350g oksekød, hakket
70g bacon i strimler
1 spsk forårsløg (kun det grønne)
1 rød chili, uden korn, finthakket
2 mell. st. gulerødder, revet
2-3 tsk tomatpasta
3 spsk creme fraiche, laktosefri
revet ost
salt & peber
evt en tomat, i skiver
smør til stegning

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
  2. Kog risene i letsaltet vand i 15-18 minutter.
  3. Klip bacon i små stykker og steg det sprødt i en gryde med en klat smør. Tilsæt de hakkede forårsløg og chili.
  4. Steg cirka 3 minutter.
  5. Kom det hakkede oksekød i gryden og brun det.
  6. Skyl, skræl og riv gulerødderne op i gryden. Bland det hele godt.
  7. Tilsæt tomatpasta og smag til med salt, peber og evt. mere tomatpasta. Lad det simre i 5 minutter.
  8. Kom de færdigkogte ris op i kødet og tilsæt creme fraiche og rør rundt.
  9. Hæld det hele i et ovnfast fad, kom skiver af tomat (kan undlades) ovenpå og drys med ost.
  10. Sættes i ovnen i cirka 20 minutter, eller indtil osten er smeltet og gylden.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.