Et anderledes og lidt sundere alternativ til (FODMAP-venlig) burger, hvor selve top og bund er lavet af rösti i stedet for en burgerbolle. Indeholder ikke en masse snask som ketchup, mayonnaise m.m. Er selv vild med denne form for burger… og det er min mave også.
Antal: 2 burgere
INGREDIENSER
Rösti bolle (4 stk.):
2 bagekartofler
1 st gulerod, revet
1 tsk salt, groft
lidt peber, kværnet, sort
1 æg
1 tsk ramsløg, tørret
½ tsk knust chili, tørret
olie til stegning
Burger fyld:
salat
agurk
peberfrugt, rød
hytteost, laktosefri
kyllingebøf (lav din egen bøf af hakket kyllingekød og krydr som du ønsker)
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
- Riv kartoflerne og gulerod. Vrid dem i en rent og tørt klæde for væde.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det hele godt sammen.
- Kom olie på en pande. kom rösti fyldet i en gourmetringe, så du får 4 lige store rösti boller.
- Steg dem på begge sider til de er gyldne og sprøde.
- Steg to kyllingebøffer.
- Saml burgeren. Husk at krydr godt med salt & peber.
TIP!
Bland finthakket forårsløg (kun den grønne del), salt & peber i hytteosten før det kommes i burgeren, for mere smag.