Super god rugbrødslagkage med blåbærfyld – Som dessert til fest eller til fødselsdag.
Antal: 1 lagkage
INGREDIENSER
Bunde:
150g rugbrød, mørkt
1 tsk bagepulver
100g hasselnødder
2 spsk kartoffelmel
3 æg
170g sukker
Fyld:
250g mascarpone
1 vaniljestang, kornene herfra
1 citron, skralden herfra
2½ dl piskefløde
3-4 spsk flormelis
Syltede blåbær:
300g blåbær, frosne
4-6 spsk sukker
1 vaniljestang, uden korn
Pynt:
chokoladespåner/hakket chokolade
friske blåbær
FREMGANGSMÅDE
Bunde
- Blend rugbrødet, eller riv det fint på et rivejern.
- Bland rugbrød og bagepulver sammen.
- Blend nødderne fint, og vend dem i rugbrødsmassen sammen med kartoffelmel.
- Pisk æggene stive med sukkeret (tager ca. 8 minutter).
- Vend forsigtigt rugbrødsblandingen i æggemassen.
- Kom dejen i en smurt springform Ø 20 cm, og bag kagen ved 200 grader, alm. ovn i 20-25 minutter. Stik en spids kniv eller en træpind i midten af dejen, og tjek om kagen er gennembagt.
- Afkøl kagen på en bagerist.
- Flæk kagen til 2 bunde.
Fyld
- Rør mascarpone, vaniljekorn og citronskal sammen, og vend det med flødeskummet, tilsæt flormelis, og vend forsigtigt sammen til en let creme.
Syltede blåbær
- Varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljestangen. Kog op og afkøl.
- Hæld saften fra bærrene i mascarponecremen lidt ad gangen, og vend det godt rundt.
- Læg den ene bund på et kagefad, og fordel de syltede bær over den. Kom derefter halvdelen af mascarponecremen på og derefter den sidste bund.
- Fordel resten af cremen på toppen af din rugbrødslagkage, og drys med hakket chokolade eller spåner, samt friske blåbær.
TIP:
Bag bunden dagen før, men vent med at lægge din rugbrødslagkage sammen til kort før, den skal spises.
Leave a Reply