Rugbrødslagkage med blåbærfyld

Rugbrødslagkage med blåbærfyld

Super god rugbrødslagkage med blåbærfyld – Som dessert til fest eller til fødselsdag.

Antal: 1 lagkage

INGREDIENSER

Bunde:
150g rugbrød, mørkt
1 tsk bagepulver
100g hasselnødder
2 spsk kartoffelmel
3 æg
170g sukker
 
Fyld:
250g mascarpone
1 vaniljestang, kornene herfra
1 citron, skralden herfra
2½ dl piskefløde
3-4 spsk flormelis
 
Syltede blåbær:
300g blåbær, frosne
4-6 spsk sukker
1 vaniljestang, uden korn
 
Pynt:
chokoladespåner/hakket chokolade
friske blåbær

FREMGANGSMÅDE

Bunde

  1. Blend rugbrødet, eller riv det fint på et rivejern.
  2. Bland rugbrød og bagepulver sammen.
  3. Blend nødderne fint, og vend dem i rugbrødsmassen sammen med kartoffelmel.
  4. Pisk æggene stive med sukkeret (tager ca. 8 minutter).
  5. Vend forsigtigt rugbrødsblandingen i æggemassen.
  6. Kom dejen i en smurt springform Ø 20 cm, og bag kagen ved 200 grader, alm. ovn i 20-25 minutter. Stik en spids kniv eller en træpind i midten af dejen, og tjek om kagen er gennembagt.
  7. Afkøl kagen på en bagerist.
  8. Flæk kagen til 2 bunde.

Fyld

  1. Rør mascarpone, vaniljekorn og citronskal sammen, og vend det med flødeskummet, tilsæt flormelis, og vend forsigtigt sammen til en let creme.

Syltede blåbær

  1. Varm bærrene i en lille gryde med sukker og vaniljestangen. Kog op og afkøl.
  2. Hæld saften fra bærrene i mascarponecremen lidt ad gangen, og vend det godt rundt.
  3. Læg den ene bund på et kagefad, og fordel de syltede bær over den. Kom derefter halvdelen af mascarponecremen på og derefter den sidste bund.
  4. Fordel resten af cremen på toppen af din rugbrødslagkage, og drys med hakket chokolade eller spåner, samt friske blåbær. 

 

TIP:
Bag bunden dagen før, men vent med at lægge din rugbrødslagkage sammen til kort før, den skal spises.

5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.