Opskrift på landskinke med baby kartofler og god grøntsags sauce.
Personer: 4
INGREDIENSER
1 landskinke
1 pk kartofler, nye, små
½ ps blandet ærter, gulerødder og blomkål (frost)
50g smør
3-4 spsk hvedemel med top
mælk
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
- Pak skinken ud af emballagen og kom den i en stor gryde med koldt vand, så vandet lige dækker. Tilsæt 1½ tsk. groft salt. Lad skinken koge i 1½ time. Si evt. urenheder op med en si/ske.
- Gnub kartoflerne under kold vand og kom den i en gryde med letsaltet vand. Tænd op under kartoflerne når der er ca. 30 min. tilbage af skinken.
- Kog grøntsagerne møre i letsaltet vand. Hæld herefter vandet fra.
- Når skinken er færdigkogt, taget den op at vandet. Læg den på et skærebræk, mens du tilbereder saucen.
- Si skinke vandet. Du skal bruge det om lidt.
Sauce
- Smelt smør i en gryde. Tilsæt en spsk. mel af gangen, mens du pisker, indtil massen kun lige slipper gryden.
- Skru op for varmen og tilsæt vandet fra skinken. Suppler med mælk, indtil du opnår den ønskede tykkelse.(saucen skal dog ikke være for tynd)
- Tilsæt de kogte grøntsager og smag saucen til med salt og peber. Klip og fjern nettet rundt om skinken og skær den i skiver.
- Server herefter skinken, kartoflerne og saucen.
Leave a Reply