Skinke med grønlangkål

Opskrift på kogt skinke med grønlangkål – En dejlig ret i den kolde tid.

Personer: 6

INGREDIENSER
1 festskinke ca. 2 kg
 
Grønlangkål:
100g smør
3 spsk hvedemel
½ l skummetmælk (jeg bruger altid skummetmælk, men let- og sødmælk kan også bruges)
evt. det kogte vand fra skinken
600g grønlangkål, hakket, fra frost
sukker
salt & peber

FREMGANGSMÅDE

Kogt skinke
Kom skinken i en gryde med låg, dækket med koldt vand. Kog skinken i 1 time.
Tag gryden med skinken af varmen og lad skinken ligge i vandet i 35 min.
Klip nettet af og skær skinken i skiver. (Dette gøres først når grønlangkålen er færdig)

Grønlangkål
Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel og rør til en jævning.
Tilsæt mælk, lidt af gangen og bag sovsen op. Den skal være tyk.
Kom det let optøede grønkål i sovsen. lad det simre i ca. 5 min., under omrøring.
Er sovsen stadig (for) tyk, tilsættes lidt af vandet fra den kogte skinke.
Smag til med salt, peber og sukker.

 

Forslag til tilbehør: hvide- og brunede kartofler.

 

Tip!
Ønskes en mere fed sovs, kan du benytte fløde i stedet for mælk.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.