Opskrift på kogt skinke med grønlangkål – En dejlig ret i den kolde tid.
Personer: 6
INGREDIENSER
1 festskinke ca. 2 kg
Grønlangkål:
100g smør
3 spsk hvedemel
½ l skummetmælk (jeg bruger altid skummetmælk, men let- og sødmælk kan også bruges)
evt. det kogte vand fra skinken
600g grønlangkål, hakket, fra frost
sukker
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
Kogt skinke
Kom skinken i en gryde med låg, dækket med koldt vand. Kog skinken i 1 time.
Tag gryden med skinken af varmen og lad skinken ligge i vandet i 35 min.
Klip nettet af og skær skinken i skiver. (Dette gøres først når grønlangkålen er færdig)
Grønlangkål
Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel og rør til en jævning.
Tilsæt mælk, lidt af gangen og bag sovsen op. Den skal være tyk.
Kom det let optøede grønkål i sovsen. lad det simre i ca. 5 min., under omrøring.
Er sovsen stadig (for) tyk, tilsættes lidt af vandet fra den kogte skinke.
Smag til med salt, peber og sukker.
Forslag til tilbehør: hvide- og brunede kartofler.
Tip!
Ønskes en mere fed sovs, kan du benytte fløde i stedet for mælk.
Leave a Reply