Snurrer med ramsløgspesto

Snurrer med ramsløgspesto

I går var jeg i køkkenet og fik bagt disse lækre snurrer med hjemmelavet ramsløgspesto og ost. Kan spises som tilbehør til suppe eller andre retter, eller nyd dem som de er.De minder lidt om min opskrift på hjemmebagt ramsløgsflutes, som er super gode. Jeg valgte både at lave snoede stave samt snoede boller af min opskrift.

Antal: 20 stk. Hævetid: 2,5 timer

INGREDIENSER

Dej:
20g gær
2 dl vand, lunkent
1 æg
50g smør, blødt
400g hvedemel
1,5 tsk salt
1 spsk sukker
lidt olie

pensling: 1 æg, sammenpisket

Fyld:
Ca. 0,5 glas Ramsløgspesto
Ca. 50-60g grana padano, revet

FREMGANGSMÅDE

  1. Opløs gæren i en skål med lunket vand. Kom herefter sukker og æg heri og pisk let sammen.
  2. Tilsæt salt og lidt af melet og rør let sammen. Kom nu lidt efter resten af melet heri, til dejen samles.
  3. Skær smørret i små stykker og kom dem i dejen. Ælt det hele godt sammen. Er dejen meget klistret, kan der tilføjes lidt mere mel.
  4. Kom lidt mel på bordet og ælt dejen yderligere godt sammen, ved at folde den over hinanden flere gange. 
  5. Smør en stor skål med lidt olie og kom din dej heri. Beklæd skålen med husholdningsfilm og et rent og tørt klæde. Lad dejen hæve et lunt sted i 2 timer. (Dejen hæver meget).
  6. Når dejen er færdig med at hæve, drysses lidt mel på bordet, dejen slås ned og rulles ud på bordet. Tryk dejen lidt flad ved hjælp af hænderne og rul dejen ud med en kagerulle til en rektangel på ca. 50×40 cm.
  7. Smør dejen med ramsløgspesto, husk at smøre helt ud til kanten. Drys herefter med ost.
  8. Fold nu dejen henover hinanden så der dannes tre lag. Rul forsigtigt henover dejen med en kagerulle et par gange.
  9. Skær dejen ud i 20 ensartede stykker. Vil du lave stave, trækker du forsigtigt i dejen, mens du snore den. Laver du snurrer, skal du blot sno dejen så den danner en krølle. 
  10. Placer snurrerne/stavene på en bageplade, beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 30 min.
  11. Pensl nu snurrerne med sammenpisket æg og bag dem midt i en forvarmet ovn ved 200 grader, alm. ovn i 12-14 min. eller indtil de er gyldne.
    Snoede stave med ramsløgspesto




Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.