Opskrift på spaghetti med mild grøntsagssovs og kylling, som smager virkelig godt. Du kan sagtens undlade kylling i retten og ønskes lidt mere kant, kan der tilføjes en chili.
Antal: 3-4 pers.
INGREDIENSER
450g San marzano / cherry tomater (jeg brugte halvdelen af hver)
3 snack-peber, rød, i grove tern
1 st. løg, i grove tern
3 fed hvidløg, grofthakket
1,5 spsk olivenolie
2 tsk salt, Himalaya
peber
1 tsk timian, tørret
1 tsk basilikum, tørret
3 kyllingebrystfilet (kan undlades)
300g spaghetti, gerne fuldkorn
200g hytteost
evt. 1 chili, frisk
10 basilikum blade, friske
1 dl spaghettivand
Parmesanost, revet
Basilikum, frisk
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Skyl tomaterne og skær dem i fire dele.
- Skyl peberfrugterne og fjern kerner. Skær dem i grove tern.
- Skær løg og hvidløg groft og kom det hele på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Kom olie, salt og peber henover og vend det godt sammen og spred det herefter ud på pladen. Stil pladen midt i oven i ca. 25 min.
- Klargør imens en gryde til spaghettien med vand og godt med salt. Skal være som saltvand. Når vandet koger, kommes spaghettien i og koges i 12 min. Rør rundt et par gange undervejs, så de ikke klistre sammen. (Gem 1 dl af kogevandet).
- Rens kyllingerne af og krydr dem med salt og peber. Tilbered dem i en airfryer ved 200 grader i 15 min. eller i ovnen i 20 min.
- Når grøntsagerne i ovnen er færdigbagt, kommes de sammen med hytteost i en blender. (Det er her du kan tilføje en frisk chili, hvis du ønsker lidt mere kant på din grøntsagtssovs). Blend det sammen i nogle minutter til det får en ensartet konsistens.
- Kom grøntsagsmasen på en sauterpande sammen med 1 dl af kogevandet fra spaghettien. Bland det godt sammen og lad det koge op. Kom nu spaghettien i en vend det godt sammen.
- Skær kyllingerne i mundrette stykker og vend dem i spaghettien. Smag retten til med evt. mere salt og peber.
- Anret på dybe tallerkner med revet parmesanost og friske basilikumblade.

Leave a Reply