Spaghetti med grøntsagssovs og kylling

Opskrift på spaghetti med mild grøntsagssovs og kylling, som smager virkelig godt. Du kan sagtens undlade kylling i retten og ønskes lidt mere kant, kan der tilføjes en chili. 

Antal: 3-4 pers.

INGREDIENSER 

450g San marzano / cherry tomater (jeg brugte halvdelen af hver)
3 snack-peber, rød, i grove tern
1 st. løg, i grove tern
3 fed hvidløg, grofthakket
1,5 spsk olivenolie
2 tsk salt, Himalaya
peber
1 tsk timian, tørret
1 tsk basilikum, tørret

3 kyllingebrystfilet (kan undlades)

300g spaghetti, gerne fuldkorn

200g hytteost
evt. 1 chili, frisk
10 basilikum blade, friske
1 dl spaghettivand

Parmesanost, revet
Basilikum, frisk

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  2. Skyl tomaterne og skær dem i fire dele.
  3. Skyl peberfrugterne og fjern kerner. Skær dem i grove tern.
  4. Skær løg og hvidløg groft og kom det hele på en bradepande beklædt med bagepapir.
  5. Kom olie, salt og peber henover og vend det godt sammen og spred det herefter ud på pladen. Stil pladen midt i oven i ca. 25 min.

  1. Klargør imens en gryde til spaghettien med vand og godt med salt. Skal være som saltvand. Når vandet koger, kommes spaghettien i og koges i 12 min. Rør rundt et par gange undervejs, så de ikke klistre sammen. (Gem 1 dl af kogevandet).
  2. Rens kyllingerne af og krydr dem med salt og peber. Tilbered dem i en airfryer ved 200 grader i 15 min. eller i ovnen i 20 min.
  3. Når grøntsagerne i ovnen er færdigbagt, kommes de sammen med hytteost i en blender. (Det er her du kan tilføje en frisk chili, hvis du ønsker lidt mere kant på din grøntsagtssovs). Blend det sammen i nogle minutter til det får en ensartet konsistens. 
  4. Kom grøntsagsmasen på en sauterpande sammen med 1 dl af kogevandet fra spaghettien. Bland det godt sammen og lad det koge op. Kom nu spaghettien i en vend det godt sammen.
  5.  Skær kyllingerne i mundrette stykker og vend dem i spaghettien. Smag retten til med evt. mere salt og peber.
  6. Anret på dybe tallerkner med revet parmesanost og friske basilikumblade.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.