/
223 Views0

Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsovs.

INGREDIENSER
3 spsk olivenolie
1 st løg
4 fed hvidløg
750g grofthakkede tomater med oregano og basilikum
2 stk laurbærblade
75g hvedebrød
20g persille, frisk, finthakket
20g basilikum, frisk, finthakket
½ dl parmesan ost, revet
500g oksekød, hakket
1 æg
200 ml mælk
havsalt
peber, sort, kværnet
400g spaghetti

 

FREMGANGSMÅDE

  1. Hak løg og hvidløg.
  2. Varm 1 spsk af olien i en gryde og svits det hakkede løg ved jævn varme i to minutter, uden at det begynder at tage farve.
  3. Tilsæt dernæst det hakkede hvidløg og svits yderligere i et par minutter.
  4. Kom halvdelen af løg- og hvidløgsblandingen i en stor skål som sættes til side.
  5. Bland de grofthakkede tomater med det resterende løg og hvidløg i gryden og tilsæt laurbærblade, salt, peber, og lad det simre i ca. 15 minutter. Smag til med yderligere salt og peber.
  6. Hak hvedebrødet i en hurtighakker til grove brødkrummer og kom det i skålen med løg og hvidløg.
  7. Hak persille og basilikum. Kom persillen og halvdelen af basilikummen i skålen sammen med parmesan, oksekød, æg, mælk samt salt og peber. Rør grundigt og form farsen til små kødboller.
  8. Varm den resterende olie på en pande, og brun kødbollerne på alle sider.
  9. Kom dem i et ovnfast fad, hæld tomatsaucen over og steg færdig ved 180 grader alm. ovn i 20 minutter.
  10. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken, og vend spaghettien i det resterende grofthakkede basilikum.
  11. Vend spaghettien sammen med tomatsauce og kødboller. Server med lunt groft italiensk brød og masser af revet parmesan ost.
Stem på post

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.