Opskrift på spaghetti med kødboller i tomatsovs.
INGREDIENSER
3 spsk olivenolie
1 st løg
4 fed hvidløg
750g grofthakkede tomater med oregano og basilikum
2 stk laurbærblade
75g hvedebrød
20g persille, frisk, finthakket
20g basilikum, frisk, finthakket
½ dl parmesan ost, revet
500g oksekød, hakket
1 æg
200 ml mælk
havsalt
peber, sort, kværnet
400g spaghetti
FREMGANGSMÅDE
- Hak løg og hvidløg.
- Varm 1 spsk af olien i en gryde og svits det hakkede løg ved jævn varme i to minutter, uden at det begynder at tage farve.
- Tilsæt dernæst det hakkede hvidløg og svits yderligere i et par minutter.
- Kom halvdelen af løg- og hvidløgsblandingen i en stor skål som sættes til side.
- Bland de grofthakkede tomater med det resterende løg og hvidløg i gryden og tilsæt laurbærblade, salt, peber, og lad det simre i ca. 15 minutter. Smag til med yderligere salt og peber.
- Hak hvedebrødet i en hurtighakker til grove brødkrummer og kom det i skålen med løg og hvidløg.
- Hak persille og basilikum. Kom persillen og halvdelen af basilikummen i skålen sammen med parmesan, oksekød, æg, mælk samt salt og peber. Rør grundigt og form farsen til små kødboller.
- Varm den resterende olie på en pande, og brun kødbollerne på alle sider.
- Kom dem i et ovnfast fad, hæld tomatsaucen over og steg færdig ved 180 grader alm. ovn i 20 minutter.
- Kog spaghettien efter anvisningen på pakken, og vend spaghettien i det resterende grofthakkede basilikum.
- Vend spaghettien sammen med tomatsauce og kødboller. Server med lunt groft italiensk brød og masser af revet parmesan ost.
Leave a Reply