God opskrift på spinatsauce, der virkelig smager af spinat.
Personer: 4
INGREDIENSER
1 bundt spinat, frisk, helbladet
100g margarine
5 spsk hvedemel
2 dl mælk, skummet
1½ dl piskefløde
4½ dl vand, kogende
1 tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
sukker
evt. vand fra kogt skinke, eller mere mælk
FREMGANGSMÅDE
- Skyl spinaten godt. Pluk bladene af og kom dem i en hurtighakker i ca. 5 sek.
- Kog vand i en elkedel, kom det kogende vand i en skål sammen med den hakkede spinat. Lad det trække i 2 timer.
- Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel, lidt af gangen, til du får en tyk jævning.
- Tilsæt fløde og pisk det sammen.
- Tilsæt spinatvandet med spinaten, lidt af gangen.
- Tilsæt mælk og bag saucen op.
- Bliver saucen meget tyk, kan du tilsætte vand fra f.eks. kogt skinke, kartofler eller mælk.
- Smag spinatsaucen til med salt, peber og lidt sukker.
Spinatsauce kan spises til f.eks. kogt eller glaseret skinke med kartofler eller til stegt flæsk.
Leave a Reply