Spinatsauce

God opskrift på spinatsauce, der virkelig smager af spinat.

Personer: 4

INGREDIENSER
1 bundt spinat, frisk, helbladet
100g margarine
5 spsk hvedemel
2 dl mælk, skummet
1½ dl piskefløde
4½ dl vand, kogende
1 tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
sukker
evt. vand fra kogt skinke, eller mere mælk

FREMGANGSMÅDE

  1. Skyl spinaten godt. Pluk bladene af og kom dem i en hurtighakker i ca. 5 sek.
  2. Kog vand i en elkedel, kom det kogende vand i en skål sammen med den hakkede spinat. Lad det trække i 2 timer.
  3. Smelt smør i en gryde. Tilsæt mel, lidt af gangen, til du får en tyk jævning.
  4. Tilsæt fløde og pisk det sammen.
  5. Tilsæt spinatvandet med spinaten, lidt af gangen.
  6. Tilsæt mælk og bag saucen op.
  7. Bliver saucen meget tyk, kan du tilsætte vand fra f.eks. kogt skinke, kartofler eller mælk.
  8. Smag spinatsaucen til med salt, peber og lidt sukker.

 

Spinatsauce kan spises til f.eks. kogt eller glaseret skinke med kartofler eller til stegt flæsk.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.