Opskrift på virkelig gode, sprøde og krydrede pommes frites, lavet af squash. Du vil blive overrasket over hvor gode de er.
Pommes fritterne smager slet ikke af squash, så hvis du er en af dem der normalt ikke bryder dig om squash, vil jeg alligevel udfordre dig til at kaste dig ud i denne opskrift og smage dem. Også et godt alternativ til alm. pommes frites, hvis man ønsker en sundere udgave eller lever en antiinflammatorisk livsstil.
Personer: 1-2 (alt efter om det er som tilbehør eller blot en snack)
INGREDIENSER
1 squash
6 spsk mandelmel (kan købes eller laves selv)
8 spsk parmesanost
1 tsk Himalaya salt
2 fed hvidløg, presset
2 tsk løgpulver
1 tsk chilipulver
1 tsk paprika
1 æg, XL
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 175 grader, alm. ovn.
- Skyl squashen, tør den med et stykke køkkenrulle og skær den ud på langs som pommes frites. Behold den grønne skrald på hvert stykke, da det holder sammen på den.
- Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det hurtigt igennem med en gaffel.
- I en anden dyd tallerken kommes mandelmel, parmesanost, salt, hvidløg, løgpulver, chilipulver og paprika. Bland det godt sammen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Dyb nu skiftevis hver squash stav først i æg og herefter i krydderiblandingen. Læg dem på bagepapiret, uden at de rører hinanden.
- Stil pladen midt i den forvarmede ovn i ca. 20 min. eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Spises straks, da de efter lidt tid bliver bløde.
Leave a Reply