Stegt flæsk med persillesauce

Opskrift på en af vi danskers yndlingsretter; Stegt flæsk med god og smagfuld persillesovs.

Personer: 4

INGREDIENSER
1 kg flæsk i skiver
salt & peber
 
Persillesauce:
50g smør/margarine
ca. 3 spsk hvedemel
½ grøntsagsbouillon terning
0,5 l vand, kogende
mælk/fløde
½ citron, saften herfra
1 stort bundt persille
salt & peber
 
Til servering:
600g kartofler, nye, små

 

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
  2. Drys flæskeskiverne med salt og peber og læg dem på en bagerist beklædt med bagepapir. Sæt risten midt i ovnen og steg flæskeskiverne til de er gyldne og sprøde. Ca. 40-45 min.
  3. Skrub kartoflerne under rindende vand og kog dem møre i letsaltet vand.

Persillesauce

  1. Hak persillen fint med en kniv eller i en minihakker. Kom den hakkede persille i en skål og dæk med kogende vand. Lad det stå og trække i mindst 2 timer.
  2. Sig herefter persillen fra vandet, men gem persillevandet, du skal bruge det i din sovs senere.
  3. Når der er ca. 25 min. tilbage til at kartofler og flæskeskiverne er færdige, påbegyndes saucen.
  4. Smelt smør i en gryde.
  5. Tilsæt mel lidt af gangen, mens der piskes
  6. Tilsæt persillevandet lidt af gangen, indtil du opnår en jævn sovs. Tilsæt evt. lidt mælk eller fløde.
  7. Tilsæt bouillon, hakket persille samt citronsaft og lad saucen småsimre i 10 min.
  8. Smag til med salt og peber og skru ned for varmen og lad saucen stå over varme indtil kartofler og flæskeskiverne er færdige. Rør jævnligt.

 

TIP!
Flæskeskiverne kan også steges på en pande, men i ovnen opnås en mere ensartet sprødhed, de passer sig selv og stegeos i køkkenet formindskes.

5/5 - (2 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.