Opskrift på stegte ris med bl.a. kylling, forårsløg, rød peber, surt og sødt, karry, soya og hvidløg, der sammen giver retten lidt “bid”.
Personer: 4
INGREDIENSER
500g kylling, inderfilet
3 spsk olie
5 forårsløg
1 spsk karry, madres
10g krus persille (vægt uden stilk)
1 spsk honning
2 ps ris, løse
havsalt, groft
3 spsk Soya sauce
½ citron, saften herfra
2 snackpeber, røde
1 spsk basilikum, tørret
2 fed hvidløg
2 dl mælk, mini
ristet salatmix til drys (kerne-nødde blanding)
FREMGANGSMÅDE
- Krydr kyllingen med salt og peber og brun den på en varm pande i 1 spsk olie.
- Tilsæt forårsløg i tynde ringe, karry, hakket krus persille, honning, citron, steg yderligere i 5 min.
- Tag kyllingestykkerne af panden med en gaffel og læg dem på et skærebræt.
- Kom vand i en gryde og bring det i kog. Kom poserne med ris heri og kog dem som anvist på pakken. Tilsæt salt.
- Skyld, rens og skær peberfrugten i tynde strimler og kom dem på panden. Lad dem småstege i 5-7 min.
- Tilsæt 2 spsk. Soya sauce, basilikum og mælk. Rør det hele rundt.
- Skær kylling filetterne i mindre stykker og kom dem op på panden igen.
- Når risene er færdigkogt, hældes vandet fra og vandet presses fra risene med en spiseske, mens de stadig er i posen.
- Klip toppen af posen og kom risene op på panden. Bland det hele godt.
- Tilsæt yderligere 2 spsk. olie, 1 spsk. Soya og smag retten til med salt og peber.
Leave a Reply