Stegte ris, kylling og grønt med bid

Opskrift på stegte ris med bl.a. kylling, forårsløg, rød peber, surt og sødt, karry, soya og hvidløg, der sammen giver retten lidt “bid”.

Personer: 4

INGREDIENSER
500g kylling, inderfilet
3 spsk olie
5 forårsløg
1 spsk karry, madres
10g krus persille (vægt uden stilk)
1 spsk honning
2 ps ris, løse
havsalt, groft
3 spsk Soya sauce
½ citron, saften herfra
2 snackpeber, røde
1 spsk basilikum, tørret
2 fed hvidløg
2 dl mælk, mini
ristet salatmix til drys (kerne-nødde blanding)

FREMGANGSMÅDE

  1. Krydr kyllingen med salt og peber og brun den på en varm pande i 1 spsk olie.
  2. Tilsæt forårsløg i tynde ringe, karry, hakket krus persille, honning, citron, steg yderligere i 5 min.
  3. Tag kyllingestykkerne af panden med en gaffel og læg dem på et skærebræt.
  4. Kom vand i en gryde og bring det i kog. Kom poserne med ris heri og kog dem som anvist på pakken. Tilsæt salt.
  5. Skyld, rens og skær peberfrugten i tynde strimler og kom dem på panden. Lad dem småstege i 5-7 min.
  6. Tilsæt 2 spsk. Soya sauce, basilikum og mælk. Rør det hele rundt.
  7. Skær kylling filetterne i mindre stykker og kom dem op på panden igen.
  8. Når risene er færdigkogt, hældes vandet fra og vandet presses fra risene med en spiseske, mens de stadig er i posen.
  9. Klip toppen af posen og kom risene op på panden. Bland det hele godt.
  10. Tilsæt yderligere 2 spsk. olie, 1 spsk. Soya og smag retten til med salt og peber.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.