/
248 Views0

God og lækker luftigt morgenbrød med kanelsmør.

Antal: 6

INGREDIENSER
150g smør
500g hvedemel
1 tsk salt, groft
1 spsk sukker
50g gær
1/4 l mælk
blå birkes
 
Kanelsmør:
100g smør, blødt
2 spsk sukker
2 tsk kanel, stødt
 
Pensling: 1 sammenpisket æg

 

FREMGANGSMÅDE

  1. De 150g smør smuldres i melet.
  2. Salt og sukker tilsættes.
  3. Lun mælken og udrør gæren heri. Bland det i melet.
  4. Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning i 20 min. et lunt sted.
  5. Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 30 x 50 cm.
  6. Bland smør, sukker og kanel godt sammen.
  7. Påsmør kanelblandingen på den ene lange halvdel.
  8. Den anden halvdel foldes over og bukkes lidt ind under den smurte halvdel, så den lukkes.
  9. Skær 6 lige store stykker ud af stangen. Pens med æg og drys med blå birkes.
  10. Bages midt i alm. ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
  11. Server dem lune med smør.
     

TIP:
Du kan sagtens lave brødene mindre og herved få flere brød, ved at rulle dejen ud til en aflang firkant på ca. 15 x 50 cm. Bagetiden er den samme.

5/5 - (1 vote)

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.