God og lækker luftigt morgenbrød med kanelsmør.
Antal: 6
INGREDIENSER
150g smør
500g hvedemel
1 tsk salt, groft
1 spsk sukker
50g gær
1/4 l mælk
blå birkes
Kanelsmør:
100g smør, blødt
2 spsk sukker
2 tsk kanel, stødt
Pensling: 1 sammenpisket æg
FREMGANGSMÅDE
- De 150g smør smuldres i melet.
- Salt og sukker tilsættes.
- Lun mælken og udrør gæren heri. Bland det i melet.
- Dejen æltes godt sammen og stilles til hævning i 20 min. et lunt sted.
- Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 30 x 50 cm.
- Bland smør, sukker og kanel godt sammen.
- Påsmør kanelblandingen på den ene lange halvdel.
- Den anden halvdel foldes over og bukkes lidt ind under den smurte halvdel, så den lukkes.
- Skær 6 lige store stykker ud af stangen. Pens med æg og drys med blå birkes.
- Bages midt i alm. ovn ved 200 grader i ca. 15 min.
- Server dem lune med smør.
TIP:
Du kan sagtens lave brødene mindre og herved få flere brød, ved at rulle dejen ud til en aflang firkant på ca. 15 x 50 cm. Bagetiden er den samme.
Leave a Reply