Inspiration til sushi – Her opskrift på sushi med avokado, agurk, laks og flødeost. Hmm smager bare godt.
Antal: 30 stk.
INGREDIENSER
150g sushiris / grødris, kogte
½ avokado, i tynde strimler
½ agurk, i tynde strimler
3 plade tang
4 tsk wasabipasta
50g røget laks, udskåret
50g flødeost, naturel
FREMGANGSMÅDE
- Kog risene som anvist på pakken
- Fjern skræl og sten fra avokadoen, og skær den i tynde både
- Skær et stykke agurk i samme længde som tang pladen. Flæk agurken på midten, skær hver halvdel i 4 aflange stykker og fjern evt. kernerne.
- Lav en skål koldt vand til at dyppe fingrene i, så risene ikke hænger fast i fingrene.
- Læg en tang plade på rullemåtten med den glatte side nedad.
- Fordel ½ cm. tykt lag ris på midten af tangen, så risen i alt fylder halvdelen af tang pladen.
- Smør lidt wasabipasta på midten af risene.
- Læg en agurkestang, avokado både i en række og røget laks ved siden af hinanden ovenpå wasabien. Fordel flødeosten ovenpå i en smal stribe.
- Rul herefter tang og ris om fyldet. Tag den sammenrullede måtte mellem hænderne og pres rullen let.
- Rul sushirullen ud af måtten og skær den i 2 cm. tykke skiver med en skarp kniv. Tør evt. kniven af med en ren klud mellem skæringerne for at forhindre at der kommer ris på siderne af sushien. (eller se mit tip herunder)
- Anret sushien på et fad og server med soya blandet med wasabipasta.
TIP!
Jeg plejer at ligge et stykke husholdningsfilm ovenpå bambusmåtten, inden jeg ligger tang pladen på, da det gør det nemmere at samle rullen og herefter skære den i skiver, uden fyldet ryger ud.
Leave a Reply