Opskrift på inside-out sushi rulle med hjemmelavet krabbesalat og agurk – rullet i sesamfrø.
Antal: 3 ruller
INGREDIENSER
Ris til sushi:
200g grødris (grødris er lige så godt at benytte som sushi ris. Det smager af det samme og er billigere)
1 3⁄4 l vand, koldt
2 spsk rice vinegar
2 spsk sukker
Krabbesalat:
170g krabbekød, drænet vægt (jeg brugte krabbehaler)
4 spsk mayonnaise
½ forårsløg, den grønne del
salt & peber
Øvrigt fyld:
3 noritang plader (små)
½ agurk
sesamfrø
Tilbehør:
soya sauce
wasabi
FREMGANGSMÅDE
Ris til sushi (af grødris)
- Kog risene sammen med vand i ca. 45 min.
- Hæld vandet fra risene. Kom dem i en si og pres det sidste vand ud af risene.
- Kom risene tilbage i gryden og bland risene dem med rice vinegar og sukker. Lad risene køle helt af.
Krabbesalat
Hak krabbekødet fint og bland krabbekødet sammen med mayonnaise, hakket forårsløg, salt og peber.
Samling af sushi rulle
- Kom ris på en plade tang. Undlad at komme ris på ca. 4 cm. af for- og bagkant.
- Kom et stykke husholdningsfilm henover risene og vend det hele i et snuptag, således tang pladen nu vender opad.
- Kom et lag krabbesalat på tang pladen.
- Læg en stribe med tynde stænger af agurk midt på krabbesalaten
- Rul nu forsigtigt rullen sammen og rul den herefter i sesamfrø.
- Kom et nyt stykke husholdningsfilm rundt om rullen og læg den på køl til servering.
- Før servering skæres rullen ud i ca. 3 cm tykke skiver.
- Server med soya sauce blandet med lidt wasabi og evt. en tigerreje salat.
Leave a Reply