Opskrift på en lækker svinegryde med løse ris.
Personer: 4-6
INGREDIENSER
1 svinekam á ca. 1000g
5 laurbærblade
salt & peber
vand, koldt
3 spsk jomfru olivenolie
1 st løg, i tern
4 fed hvidløg, i skiver
½ tsk ingefær, stødt
2 spsk risvin
6 spsk soyasauce
1 ds majs
2 ps ris, løse
Jævning: lys maizena jævner
FREMGANGSMÅDE
- Kom svinekammen i en stor gryde. Kom laurbærblade mellem sværene. Drys med groft salt og sort peber.
- Fyld gryden med koldt vand så den dækker svinekammen. Læg låg på og kog den i ca. 50-60 min.
- Når svinekammen er “færdigkogt”, (den skal helst ikke være helt gennem kogt, da kødet da kan blive tørt) tørres den af for væske og skæres i store tern. Skær fedtet/sværene fra.
- Kom olie i en stor gryde eller wok pande og steg kødet til det er let brunet. Tilsæt hakket løg og hvidløg.
- Når løget er gennemsigtigt, tilsættes ingefær, soya, risvin og en del af kogevandet i gennem en si, så det næsten dækker kødet.
- Kom koldt vand i en gryde til risene. Når vandet koger, tilsættes de to poser med ris og koger som anvist på pakken. (15-18 min.)
- Lad gryderetten simre under låg i 15 min. og smag til med salt og peber.
- Tilsæt maizena jævner direkte i gryden, mens der røres, indtil du opnår en mellemting af en alm. brun sauce og vand.
- Lad retten simre under låg i yderligere 5-10 min.
- Gryderetten er nu klar til servering, som du kan anrette som du ønsker.
Leave a Reply