Svinegryde med løse ris

Opskrift på en lækker svinegryde med løse ris.

Personer: 4-6

INGREDIENSER
1 svinekam á ca. 1000g
5 laurbærblade
salt & peber
vand, koldt
3 spsk jomfru olivenolie
1 st løg, i tern
4 fed hvidløg, i skiver
½ tsk ingefær, stødt
2 spsk risvin
6 spsk soyasauce
1 ds majs
2 ps ris, løse
 
Jævning: lys maizena jævner

FREMGANGSMÅDE

  1. Kom svinekammen i en stor gryde. Kom laurbærblade mellem sværene. Drys med groft salt og sort peber.
  2. Fyld gryden med koldt vand så den dækker svinekammen. Læg låg på og kog den i ca. 50-60 min.
  3. Når svinekammen er “færdigkogt”, (den skal helst ikke være helt gennem kogt, da kødet da kan blive tørt) tørres den af for væske og skæres i store tern. Skær fedtet/sværene fra.
  4. Kom olie i en stor gryde eller wok pande og steg kødet til det er let brunet. Tilsæt hakket løg og hvidløg.
  5. Når løget er gennemsigtigt, tilsættes ingefær, soya, risvin og en del af kogevandet i gennem en si, så det næsten dækker kødet.
  6. Kom koldt vand i en gryde til risene. Når vandet koger, tilsættes de to poser med ris og koger som anvist på pakken. (15-18 min.)
  7. Lad gryderetten simre under låg i 15 min. og smag til med salt og peber.
  8. Tilsæt maizena jævner direkte i gryden, mens der røres, indtil du opnår en mellemting af en alm. brun sauce og vand.
  9. Lad retten simre under låg i yderligere 5-10 min.
  10. Gryderetten er nu klar til servering, som du kan anrette som du ønsker.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.