Helt igennem en fantastisk ret… Vidunderlig smagfuld sauce, saftigt kød og lækre kartofler – Så kort kan det siges…
Personer: 4
INGREDIENSER
1 svinekam u. ben, ca. 800g
5 st fed hvidløg
½ l vand
timian
4 rosmarin stilke
groft salt
peber, kværnet, sort
1 tsk urtesalt
50g smør
1 svinekøds bouillonterning
3½ spsk olivenolie
½ tsk chiliflager
Jævning af sovs: hvedemel
ca. trekvart l rødvin
1 dl letmælk
Små nye kartofler med skræl
FREMGANGSMÅDE
- Gnid svinekammen med groft salt, hele vejen rundt. Drys med peber og rul den godt ind i timian, så kødet er helt dækket.
- Læg rosmarin stilke øverst på kødet og bind med bomuldsgarn.
- Sæt en gryde der kan tåle at komme i ovnen over ved høj varme. Tilsæt 25g smør og 2 spsk olie.
- Brun kødet hele vejen rundt, start med sværene nederst.
- Tilsæt vand, hele fed hvidløg, urtesalt og chili.
- Kom et stykke bagepapir ovenpå gryden og sæt den i ovnen ved 200 grader i 1 time. Kødet skal være lyserødt.
- Skyl og gnub kartoflerne. Skær dem midt over og kom dem i en pose sammen med 1½ spsk. olie, salt og lidt peber. Luk posen tæt med hånden og ryst posen så det hele bliver blandet.
- Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad, og stil dem i ovnen i ca. 50 min. Giv dem evt. grill nogle min. hvis de mangler farve.
- Tag stegen ud af oven, op af gryden og lad den hvile i ca. 10 min.
- Si væden fra gryden – Du skal bruge det til saucen. Gem hvidløgene til servering.
- Skær kødet i skiver efter hver anden svær. Lad den hvile i yderligere 5-10 min. I mens laver du saucen.
- Smelt 25g smør i en gryde. Tilsæt mel indtil det lige slipper gryden, mens du rører med et piskeris. Tilsæt væde lidt ad gangen (du skal ikke bruge det hele).
- Tilsæt mælk og lad saucen koge op.
- Tilsæt rødvin og smag saucen til med salt og peber hvis nødvendigt.
- Skru ned for varmen under saucen og og sæt en grillpande over ved høj varme.
- Sæt alt kødet på panden med sværene nedad og steg fedtet væk til de bliver brune.
- Vend kødet nedad så de ligger fladt og steg dem hurtigt på begge sider til de får lidt farve. Drys med groft salt.
- Server straks…. evt. med grønt.
Leave a Reply