Svinekam med timian og rosmarin

Helt igennem en fantastisk ret… Vidunderlig smagfuld sauce, saftigt kød og lækre kartofler – Så kort kan det siges…

Personer: 4

INGREDIENSER
1 svinekam u. ben, ca. 800g
5 st fed hvidløg
½ l vand
timian
4 rosmarin stilke
groft salt
peber, kværnet, sort
1 tsk urtesalt
50g smør
1 svinekøds bouillonterning
3½ spsk olivenolie
½ tsk chiliflager

Jævning af sovs: hvedemel
ca. trekvart l rødvin
1 dl letmælk

Små nye kartofler med skræl

FREMGANGSMÅDE

  1. Gnid svinekammen med groft salt, hele vejen rundt. Drys med peber og rul den godt ind i timian, så kødet er helt dækket.
  2. Læg rosmarin stilke øverst på kødet og bind med bomuldsgarn.
  3. Sæt en gryde der kan tåle at komme i ovnen over ved høj varme. Tilsæt 25g smør og 2 spsk olie.
  4. Brun kødet hele vejen rundt, start med sværene nederst.
  5. Tilsæt vand, hele fed hvidløg, urtesalt og chili.
  6. Kom et stykke bagepapir ovenpå gryden og sæt den i ovnen ved 200 grader i 1 time. Kødet skal være lyserødt.
  7. Skyl og gnub kartoflerne. Skær dem midt over og kom dem i en pose sammen med 1½ spsk. olie, salt og lidt peber. Luk posen tæt med hånden og ryst posen så det hele bliver blandet.
  8. Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad, og stil dem i ovnen i ca. 50 min. Giv dem evt. grill nogle min. hvis de mangler farve.
  9. Tag stegen ud af oven, op af gryden og lad den hvile i ca. 10 min.
  10. Si væden fra gryden – Du skal bruge det til saucen. Gem hvidløgene til servering.
  11. Skær kødet i skiver efter hver anden svær. Lad den hvile i yderligere 5-10 min. I mens laver du saucen.
  12. Smelt 25g smør i en gryde. Tilsæt mel indtil det lige slipper gryden, mens du rører med et piskeris. Tilsæt væde lidt ad gangen (du skal ikke bruge det hele).
  13. Tilsæt mælk og lad saucen koge op.
  14. Tilsæt rødvin og smag saucen til med salt og peber hvis nødvendigt.
  15. Skru ned for varmen under saucen og og sæt en grillpande over ved høj varme.
  16. Sæt alt kødet på panden med sværene nedad og steg fedtet væk til de bliver brune.
  17. Vend kødet nedad så de ligger fladt og steg dem hurtigt på begge sider til de får lidt farve. Drys med groft salt.
  18. Server straks…. evt. med grønt.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.