Svinemørbrad med gulerodsrösti, grønne bønner og FODMAP tzatziki

Opskrift på svindemørbrad med gulerodsrösti, grønne bønner og FODMAP tzatziki. Dejlig velsmagene ret, som virkelig bør nydes.

Personer: 4

INGREDIENSER

600g svinemørbrad
3 forårsløg, kun den grønne del
salt & peber
smør til bruning
 
Gulerods rösti (5 stk):
210g gulerødder (revet vægt)
240g kartofler (revet vægt)
2 spsk forårsløg, kun det grønne, finthakket
2 spsk persille, hakket
1 tsk salt, groft, før vridning
1 tsk salt, groft, efter vridning
½ tsk peber, sort, kværnet
2-3 spsk speltmel, fint sigtet, økologisk
1 æg
raps- eller olivenolie til stegning
 
Alternativ til tzatziki:
200g hytteost, laktosefri
1 agurk, revet og drænet
1 gulerod, revet
1 spsk forårsløg, kun den grønne del, finthakket
salt & peber
 
Grønne bønner med sesam:
450g grønne bønner, frosne (FODMAP: max 120g pr. dag)
salt, groft
peber
sesamfrø
2 spsk olivenolie (FODMAP: max 66g pr. portion)

FREMGANGSMÅDE

Svinemørbrad:

  1. Smelt smør på en pande og tilsæt de hakkede forårsløg. Steg dem til de er bløde.
  2. Gnid svinemørbraden ind i groft salt og brun den hurtigt på panden med forårsløgene. Kom mørbraden i et smurt ovnfastfad og drys med peber og hæld væde og løg fra panden ovenpå.
  3. Sæt fadet i en kold ovn ved 170 grader, alm ovn i 35 minutter.


Gulerodsrösti:

  1. Skræl og riv kartofler og gulerødder på et rivejern. Tilsæt 1 tsk groft salt.
  2. Kom det revne i et klæde og vrid væden ud.
  3. Kom det tilbage i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser.
  4. Form blandingen til små flade bøffer, eller brug et blinisjern og steg dem sprøde på begge sider.
  5. Stil dem herefter ind i ovnen til svinemørbraden og lad dem stå i ovnen, til mørbraden er færdig.


Grønne bønner med sesam:

  1. Kom olie på en pande og tilsæt de grønne bønner, ca 1½ tsk salt og vend dem godt.
  2. Lad dem stege på panden til de er gennemvarme og tilsæt sesamfrø og ganske lidt kværnet peber.
  3. Steg dem yderligere i ca 5 minutter.


Alternativ til tzatziki:

  1. Skræl og riv agurk og gulerod. Kom det revne i et klæde og vrid væden ud.
  2. Kom det tilbage i en skål og tilsæt hytteost, forårsløg og smag til med salt og peber. Stilles på køl til servering.

4/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.