Opskrift på svindemørbrad med gulerodsrösti, grønne bønner og FODMAP tzatziki. Dejlig velsmagene ret, som virkelig bør nydes.
Personer: 4
INGREDIENSER
600g svinemørbrad
3 forårsløg, kun den grønne del
salt & peber
smør til bruning
Gulerods rösti (5 stk):
210g gulerødder (revet vægt)
240g kartofler (revet vægt)
2 spsk forårsløg, kun det grønne, finthakket
2 spsk persille, hakket
1 tsk salt, groft, før vridning
1 tsk salt, groft, efter vridning
½ tsk peber, sort, kværnet
2-3 spsk speltmel, fint sigtet, økologisk
1 æg
raps- eller olivenolie til stegning
Alternativ til tzatziki:
200g hytteost, laktosefri
1 agurk, revet og drænet
1 gulerod, revet
1 spsk forårsløg, kun den grønne del, finthakket
salt & peber
Grønne bønner med sesam:
450g grønne bønner, frosne (FODMAP: max 120g pr. dag)
salt, groft
peber
sesamfrø
2 spsk olivenolie (FODMAP: max 66g pr. portion)
FREMGANGSMÅDE
Svinemørbrad:
- Smelt smør på en pande og tilsæt de hakkede forårsløg. Steg dem til de er bløde.
- Gnid svinemørbraden ind i groft salt og brun den hurtigt på panden med forårsløgene. Kom mørbraden i et smurt ovnfastfad og drys med peber og hæld væde og løg fra panden ovenpå.
- Sæt fadet i en kold ovn ved 170 grader, alm ovn i 35 minutter.
Gulerodsrösti:
- Skræl og riv kartofler og gulerødder på et rivejern. Tilsæt 1 tsk groft salt.
- Kom det revne i et klæde og vrid væden ud.
- Kom det tilbage i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser.
- Form blandingen til små flade bøffer, eller brug et blinisjern og steg dem sprøde på begge sider.
- Stil dem herefter ind i ovnen til svinemørbraden og lad dem stå i ovnen, til mørbraden er færdig.
Grønne bønner med sesam:
- Kom olie på en pande og tilsæt de grønne bønner, ca 1½ tsk salt og vend dem godt.
- Lad dem stege på panden til de er gennemvarme og tilsæt sesamfrø og ganske lidt kværnet peber.
- Steg dem yderligere i ca 5 minutter.
Alternativ til tzatziki:
- Skræl og riv agurk og gulerod. Kom det revne i et klæde og vrid væden ud.
- Kom det tilbage i en skål og tilsæt hytteost, forårsløg og smag til med salt og peber. Stilles på køl til servering.
Leave a Reply