Hurtig, lækker og smagfuld ret – og så er den fedtfattig.
Personer: 2 Tid: 30 min.
INGREDIENSER
Kyllingebryst:
2 kyllingebryst i tynde skiver
1 spsk olivenolie til stegning
1 løg, finthakket
1 porre
1 laurbærblad
2 gulerødder
125g champignon
½ lille ds tomatpure (koncentreret)
½ tsk flydende honning
1½ dl hønsebouillon
100g ærter
25g perleløg
salt & peber
Tilbehør:
2 drue agurker i tynde skiver
½ peberfrugt, rød i tynde strimler
Kartoffelmos:
300g kartofler
1½ dl mælk, skummet
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
- Kartoflerne skrælles, skæres i tynde skiver og koges i ca. 12 min. Imens kartoflerne koger, laves kyllingen.
- Brun kyllingen i olien og krydre med salt og peber.
- Kom løg i små tern, porre i tynde skiver, laurbærblad, gulerødder i tynde skiver og champignon i skiver i og lad det brune under omrøring i ca. 2 min.
- Tilsæt tomatpuré, honning og bouillon. Giv retten et opkog og skru ned for varmen. Lad den simre i ca. 7 min.
- Kom ærter og perleløg i og kog i 2 min. Smag til med salt og peber.
- Lav kartoffelmosen færdig. Når kartoflerne er kogte, hældes vandet fra og det hele moses godt.
- Tilsæt mælk lidt efter lidt under konstant omrøring og smag kartoffelmosen til med salt og peber.
- Server kyllingen med kartoffelmosen, samt syltede agurker og rød peber.
Leave a Reply