Mindre traditionel opskrift på tarteletter med hjemmelavede fiskeboller, rejer og asparges, der giver en god og mild smag.
Personer: 4
INGREDIENSER
Fiskeboller:
500g torsk, hakket
1 røde løg
2 æg
3-4 spsk hvedemel
2 spsk dild, frisk, hakket
salt & peber
1 l vand
1 fiske bouillon terning
1 tsk salt, groft
Sauce:
75g smør
3-4 spsk hvedemel
vandet fra fiskebollerne
1 kvart kaffefløde
mælk, skummet
200g rejer
1½ bundt asparges, grønne
1 citron, saften herfra
2 spsk dild, frisk, grovhakket
salt & peber
Ydermere:
12-16 luksus tarteletter (Alt efter hvor mange I kan spise hver)
FREMGANGSMÅDE
- Hak/blend torsk og løg fint. Kom det i en skål og rør det med mel, æg, dild og salt og lidt peber til en fin fars.
- Bring vandet i kog og opløs bouillonen og salt i vandet.
- Form små boller af farsen med to teskeer. Kog dem i vandet. Tag dem op med en ske, når de kommer op til overfladen. Læg dem på en tallerken.
- Smelt smørret og rør melet i lidt af gangen, indtil det næsten slipper grydens kant.
- Rør vandet fra de kogte fiskeboller i lidt ad gangen. Tilsæt fløden og supplerer med mælk, til du opnår en lidt tyk sauce.
- Bræk enden af aspargesene, skær dem i mindre stykker og damp dem i ca. 4 min. Kom dem i saucen.
- Tilsæt citronsaft, rejer, dild og fiskeboller og smag til med salt og peber.
- Lun tarteletterne og server dem fyldt med stuvningen. Pynt evt. med dild
Leave a Reply