Tiramisu i glas

Opskrift på lækker dessert; tiramisu som er portions anrettet i glas. Antal 6-8 glas – alt efter størrelse. Jeg anbefaler at du laver denne dessert dagen før servering, så bliver den allerbedst. En idé som dessert til nytårsaften.

INGREDIENSER
2 bøtter mascarpone
6 æggeblommer
2,5 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
0,4 l piskefløde
3 æggehvider
ladyfingers
ca 2 dl stærk kaffe, færdigbrygget / Morgan Rom
 
Pynt:
kakao pulver
evt. små stykker chokolade

FREMGANGSMÅDE

  1. Bryg en stærk kaffe, hvis det er kaffe du ønsker at dyppe dine ladyfingers i. Hvis du benytter rom, springes dette trin over.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys luftig mase. Pisk mascarponen og vaniljesukker heri.
  3. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Må ikke piskes for hårdt eller blive til “smør”.
  4. Pisk æggehviderne stive i en skål for sig.
  5. Vend forsigtigt flødeskum og de stive æggehvider i mascarponen.
  6. Knæk ladyfingers i passede størrelser og dyp ladyfingers hurtigt i den færdigbryggede kaffe/rom og læg dem i bunden af glasset
  7. Kom et lag mascarpone ovenpå.
  8. Dyp igen (de knækkede) ladyfingers hurtigt i kaffe/rom og læg dem ovenpå marcaponen. Fortsat, indtil glasset er fyldt helt op til kanten. Husk du skal slutte af med marcarpone.
  9. Drys desserten med kakao pulver inden servering
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.