Opskrift på lækker dessert; tiramisu som er portions anrettet i glas. Antal 6-8 glas – alt efter størrelse. Jeg anbefaler at du laver denne dessert dagen før servering, så bliver den allerbedst. En idé som dessert til nytårsaften.
INGREDIENSER
2 bøtter mascarpone
6 æggeblommer
2,5 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
0,4 l piskefløde
3 æggehvider
ladyfingers
ca 2 dl stærk kaffe, færdigbrygget / Morgan Rom
Pynt:
kakao pulver
evt. små stykker chokolade
FREMGANGSMÅDE
- Bryg en stærk kaffe, hvis det er kaffe du ønsker at dyppe dine ladyfingers i. Hvis du benytter rom, springes dette trin over.
- Pisk æggeblommer og flormelis til en lys luftig mase. Pisk mascarponen og vaniljesukker heri.
- Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Må ikke piskes for hårdt eller blive til “smør”.
- Pisk æggehviderne stive i en skål for sig.
- Vend forsigtigt flødeskum og de stive æggehvider i mascarponen.
- Knæk ladyfingers i passede størrelser og dyp ladyfingers hurtigt i den færdigbryggede kaffe/rom og læg dem i bunden af glasset
- Kom et lag mascarpone ovenpå.
- Dyp igen (de knækkede) ladyfingers hurtigt i kaffe/rom og læg dem ovenpå marcaponen. Fortsat, indtil glasset er fyldt helt op til kanten. Husk du skal slutte af med marcarpone.
- Drys desserten med kakao pulver inden servering
Leave a Reply