Her får du opskriften på min egen version af tiramisu, som smager himmelsk.
INGREDIENSER
2 bøtter mascarpone
6 æggeblommer
2,5 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
0,4 l piskefløde
3 æggehvider
ladyfingers
2 dl stærk kaffe, færdigbrygget
Kaffe-chokolade:
200g chokolade, smeltet
1 spsk stærk kaffe, færdigbrygget
evt flormelis
Pynt:
kakao pulver
FREMGANGSMÅDE
- Bryg en stærk kaffe
- Smelt chokoladen over vandbad. Lad det køle af.
- Pisk æggeblommer og flormelis til en lys luftig mase. Pisk mascarponen og vaniljesukker heri.
- Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Må ikke piskes for hårdt eller blive til “smør”.
- Pisk æggehviderne stive i en skål for sig.
- Vend forsigtigt flødeskum og de stive æggehvider i mascarponen.
- Rør den smeltede chokolade med kaffe. Lad det køle af. Er chokoladen for flydende, tilsættes lidt flormelis (chokoladen skal stadig være flydende så den kan hældes)
- Dyp ladyfingers hurtigt i den færdigbryggede kaffe og læg dem i bunden af et firkantet fad
- Kom et lag mascarpone ovenpå.
- Hæld et tyndt lag af chokolade-kaffen herover mascarponen.
- Dyp igen ladyfingers hurtigt i kaffe og læg dem den modsatte vej af det første lag, ovenpå kaffe-chokoladen
- Kom det sidste af mascarponen ovenpå
- Slut af med et tyndt lag chokolade-kaffe
- Stil kagen på køl i mindst 6 timer, før servering.
- Drys kagen med kakao pulver inden servering
TIP!
Tiramisu kagen kan sagtens laves dagen før – det bliver den kun bedre af.
Leave a Reply