Tiramisu

Her får du opskriften på min egen version af tiramisu, som smager himmelsk.

INGREDIENSER
2 bøtter mascarpone
6 æggeblommer
2,5 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
0,4 l piskefløde
3 æggehvider
ladyfingers
2 dl stærk kaffe, færdigbrygget
 
Kaffe-chokolade:
200g chokolade, smeltet
1 spsk stærk kaffe, færdigbrygget
evt flormelis
 
Pynt:
kakao pulver

FREMGANGSMÅDE

  1. Bryg en stærk kaffe
  2. Smelt chokoladen over vandbad. Lad det køle af.
  3. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys luftig mase. Pisk mascarponen og vaniljesukker heri.
  4. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Må ikke piskes for hårdt eller blive til “smør”.
  5. Pisk æggehviderne stive i en skål for sig.
  6. Vend forsigtigt flødeskum og de stive æggehvider i mascarponen.
  7. Rør den smeltede chokolade med kaffe. Lad det køle af. Er chokoladen for flydende, tilsættes lidt flormelis (chokoladen skal stadig være flydende så den kan hældes)
  8. Dyp ladyfingers hurtigt i den færdigbryggede kaffe og læg dem i bunden af et firkantet fad
  9. Kom et lag mascarpone ovenpå.
  10. Hæld et tyndt lag af chokolade-kaffen herover mascarponen.
  11. Dyp igen ladyfingers hurtigt i kaffe og læg dem den modsatte vej af det første lag, ovenpå kaffe-chokoladen
  12. Kom det sidste af mascarponen ovenpå
  13. Slut af med et tyndt lag chokolade-kaffe
  14. Stil kagen på køl i mindst 6 timer, før servering.
  15. Drys kagen med kakao pulver inden servering


TIP!
Tiramisu kagen kan sagtens laves dagen før – det bliver den kun bedre af.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.