Toast med spidskålsbrød

Toast med spidskålsbrød

Opskrift på spidskålstoast med spinat, kylling og ost. Dette er klart min ynglingstoast, og så er den et sundere alternativ til den alm. toast, lavet med brød.

Antal: 5-6 (alt efter din udskæring)
KCAL: omkring 100 pr. toast

INGREDIENSER:

Spidskålsbrød
4 æg
100g hytteost
1 spsk olivenolie
0,5 tsk salt
0,5 tsk peber, friskkværnet
80g grahamsmel
50g parmesanost, revet
500g spidskål (svarer ca. til 1 hoved)

Toast fyld
Aioli med chili
Spinatblade eller salat
Ost, valgfri
Sandwich kylling pålæg, fra Pålækker
Snackpeber, rød / cherrytomater

Topping
Sriracha scharfe chilisauce

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  2. Pisk hurtigt æg, hytteost, olie, salt og peber i en stor skål.
  3. Tilsæt mel og revet parmesanost. Rør det godt sammen.
  4. Snit spidskålen fint.
  5. Kom den fintsnittede spidskål op i æggeblandingen og vend det hele godt sammen med hænderne.
  6. Fordel spidskålsblandingen på en bradepande beklædt med bagepapir. Tryk det let sammen med hænderne.
  7. Bag spidskålsbrødet midt i ovnen i ca. 25 min. til det bliver gyldent.
  8. Skær spidskålsbrødet ud til passende brød størrelser og lad dem køle af på en rist.
  9. Smør nu “brødet” med aoioli.
  10. Skyld spinaten, dræn dem og kom en lille håndfuld på et af brødene.
  11. Lig nu 4 skiver kyllingebryst ovenpå efterfulgt af 1-2 skiver ost og slut af med skiver af snack-peber eller halve cherrytomater.
  12. Placer et andet brødstykke ovenpå og tilbered toasten i en toastmaskine eller lign.
  13. Kom den færdige toast på en tallerken og top med chilisauce.

TIP!
Prøv også spidskålstoast med f.eks. Aioli med chili, friske spinatblade, kyllingebryst skåret i tynde skiver, grøn pesto, ost og cherry tomater. Det er også lækkert.

Inspiration til denne opskrift: grontmad.dk

5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.