Tomatsuppe (FODMAP-venlig)

Opskrift på hjemmelavet (FODMAP-venlig) tomatsuppe som er nem at lave og smager dejligt. Personer: 4

INGREDIENSER

1 kg tomater, modne
2 snackpeber, røde
1 st chili, rød, uden kerner
2 spsk sukker
1 spsk timian, frisk
½ bundt basilikum, frisk, hakket
1 spsk olivenolie
3 spsk smør
1 madlavningsfløde, laktosefri
1 dl vand, koldt
flydende grøntsagsbouillon (uden løg og hvidløg)
salt, groft, kværnet
peber, sort, kværnet
paprika, stødt

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  2. Skyl tomater, snackpeber og chili. Skær dem i store tern og kom dem i et ildfast fad sammen med timian, sukker og olie.
  3. Sæt fadet i den forvarmede ovn i 1 time.
  4. Kom det hele i en blænder sammen med hakket basilikum. Blænd det hele til en tyk masse.
  5. Hæld tomatmassen i en gryde og tilsæt fløde, vand og smør. Lad den simre i 5-10 minutter.
  6. Smag tomatsuppen til med salt, peber, paprika og bouillon. 

Server tomatsuppen med groft FODMAP-venligt brød og en klat laktosefri cremefraiche.
For de som kan tåle det, kan der også kommes quick makaroni i suppen.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.