Opskrift på hjemmelavet (FODMAP-venlig) tomatsuppe som er nem at lave og smager dejligt. Personer: 4
INGREDIENSER
1 kg tomater, modne
2 snackpeber, røde
1 st chili, rød, uden kerner
2 spsk sukker
1 spsk timian, frisk
½ bundt basilikum, frisk, hakket
1 spsk olivenolie
3 spsk smør
1 madlavningsfløde, laktosefri
1 dl vand, koldt
flydende grøntsagsbouillon (uden løg og hvidløg)
salt, groft, kværnet
peber, sort, kværnet
paprika, stødt
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
- Skyl tomater, snackpeber og chili. Skær dem i store tern og kom dem i et ildfast fad sammen med timian, sukker og olie.
- Sæt fadet i den forvarmede ovn i 1 time.
- Kom det hele i en blænder sammen med hakket basilikum. Blænd det hele til en tyk masse.
- Hæld tomatmassen i en gryde og tilsæt fløde, vand og smør. Lad den simre i 5-10 minutter.
- Smag tomatsuppen til med salt, peber, paprika og bouillon.
Server tomatsuppen med groft FODMAP-venligt brød og en klat laktosefri cremefraiche.
For de som kan tåle det, kan der også kommes quick makaroni i suppen.
Leave a Reply