Vaniljekranse

Ingen jul uden vaniljekranse, så her kommer en rigtig god opskrift på vaniljekranse.

Antal: 280 stk.          Tid: 2 dage

INGREDIENSER
1 vaniljestang
500g hvedemel
¼ tsk bagepulver
375g smør
1 æg
250g sukker
100g mandler, finthakkede

FREMGANGSAMÅDE

Dag 1

  1. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrap vaniljekornene ud med en lille kniv.
  2. Bland mel, vaniljekorn, bagepulver og de fint hakkede mandler i en skål.
  3. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i mel-blandingen.
  4. Pisk æg og sukker til en luftig mase og kom det i skålen med mel.
  5. Saml dejen til den har en ensartet konsistens.
  6. Læg dejen tildækket og koldt til næste dag.
     

Dag 2

  1. Kør dejen gennem en kødmaskine med en kageplade, lille stjerne. Skær stængerne i cirka 10 cm lange stykker, og form dem til kranse.
  2. Læg vaniljekransene på plader beklædt med bagepapir og bag dem ved 185 grader, alm. ovn i cirka 8 minutter.
  3. Lad kransekagerne køle af på en bagerist.
  4. Opbevares i en tætlukket beholder.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.