Ingen jul uden vaniljekranse, så her kommer en rigtig god opskrift på vaniljekranse.
Antal: 280 stk. Tid: 2 dage
INGREDIENSER
1 vaniljestang
500g hvedemel
¼ tsk bagepulver
375g smør
1 æg
250g sukker
100g mandler, finthakkede
FREMGANGSAMÅDE
Dag 1
- Skær vaniljestangen igennem på langs og skrap vaniljekornene ud med en lille kniv.
- Bland mel, vaniljekorn, bagepulver og de fint hakkede mandler i en skål.
- Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i mel-blandingen.
- Pisk æg og sukker til en luftig mase og kom det i skålen med mel.
- Saml dejen til den har en ensartet konsistens.
- Læg dejen tildækket og koldt til næste dag.
Dag 2
- Kør dejen gennem en kødmaskine med en kageplade, lille stjerne. Skær stængerne i cirka 10 cm lange stykker, og form dem til kranse.
- Læg vaniljekransene på plader beklædt med bagepapir og bag dem ved 185 grader, alm. ovn i cirka 8 minutter.
- Lad kransekagerne køle af på en bagerist.
- Opbevares i en tætlukket beholder.
Leave a Reply