Opskrift på stor wokgryde med hakket oksekød, grøntsager og nudler – Her er nok til 6-7 voksne. Ønsker du at lave en mindre portion, kan du blot halvere ingredienserne i opskriften.
INGREDIENSER4 st gulerødder, i tynde skiver
200g champignon, i skiver
1 st løg, i små tern
4 fed hvidløg, presset
100g perleløg
2 små chili, uden kerner
200g bønnespirer
240g bambusskud
165g peberfrugt, rød, syltet
800g oksekød, hakket
4 spsk olie
200g saltede grønne bønner, uden skæld
5 spsk soyasauce
3 dl mælk, skummet
1 tsk peber, sort, kværnet
½ oksebouillon terning
1 tsk paprika
1 spsk ketchup
1 spsk havsalt
5 portioner ægnudler
FREMGANGSMÅDE
- Kom olien i en stor wokgryde og tilsæt løg. Steg dem til de er gennemsigtige.
- Tilsæt champignon og steg i 2 min.
- Kom oksekødet heri og brun det. Sørg for at der ikke er klumper af kød.
- Tilsæt alle grøntsagerne og bland det hele godt.
- Kom hvidløg, chili og krydderier heri. Tilsæt ketchup og soya og rør det rundt.
- Tilsæt mælk og bouillon og lad det hele småsimre i ca. 15 min.
- Kom bønnerne i vand, som anvist på emballagen. Åben skralden og “smut” bønnerne i retten.
- Lad det simre i yderligere i 5 min.
- Kog nudlerne som anvist på pakken. Hæld herefter vandet fra og kom dem i gryden.
- Kog det hele sammen i wokgryden nogle få min.
- Server straks herefter.
Leave a Reply