Wok med hakket oksekød og grøntsager

Opskrift på stor wokgryde med hakket oksekød, grøntsager og nudler – Her er nok til 6-7 voksne. Ønsker du at lave en mindre portion, kan du blot halvere ingredienserne i opskriften.

INGREDIENSER
Wok med hakket oksekød og grøntsager4 st gulerødder, i tynde skiver
200g champignon, i skiver
1 st løg, i små tern
4 fed hvidløg, presset
100g perleløg
2 små chili, uden kerner
200g bønnespirer
240g bambusskud
165g peberfrugt, rød, syltet
800g oksekød, hakket
4 spsk olie
200g saltede grønne bønner, uden skæld
5 spsk soyasauce
3 dl mælk, skummet
1 tsk peber, sort, kværnet
½ oksebouillon terning
1 tsk paprika
1 spsk ketchup
1 spsk havsalt
5 portioner ægnudler

FREMGANGSMÅDE

  1. Kom olien i en stor wokgryde og tilsæt løg. Steg dem til de er gennemsigtige.
  2. Tilsæt champignon og steg i 2 min.
  3. Kom oksekødet heri og brun det. Sørg for at der ikke er klumper af kød.
  4. Tilsæt alle grøntsagerne og bland det hele godt.
  5. Kom hvidløg, chili og krydderier heri. Tilsæt ketchup og soya og rør det rundt.
  6. Tilsæt mælk og bouillon og lad det hele småsimre i ca. 15 min.
  7. Kom bønnerne i vand, som anvist på emballagen. Åben skralden og “smut” bønnerne i retten.
  8. Lad det simre i yderligere i 5 min.
  9. Kog nudlerne som anvist på pakken. Hæld herefter vandet fra og kom dem i gryden.
  10. Kog det hele sammen i wokgryden nogle få min.
  11. Server straks herefter.
4/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.