Super let sommer måltid, eller som dessert. Jeg selv og mine børn er vilde med denne opskrift. Min søn på 6 år hjælper altid med at lave ymerkoldskål og kan næsten alle mål i hovedet. Den oprindelige opskrift på ymerkoldskål, er en jeg fik af min mor for mange år siden… Jeg har ændret lidt på opskriften og tilsat lidt ekstra, så der er smag af noget sødt, friskt og knas.
Personer: 4
INGREDIENSER
1 l A-38
3 æggeblommer
6 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
Havreknas:
havregryn
smør
sukker
Øvrigt tilbehør:
16-20 stk. jordbær, friske
FREMGANGSMÅDE
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen med en håndmikser, til det det bliver til en lys luftig masse.
- Vend herefter A-38 i æggemassen.
- Stil ymer koldskålen i køleskabet i mindst 30 min.
Havreknas
- Hæld havregryn, sukker og smør på en pande ved jævn varme.
- Rør med en paletkniv hele tiden og hold øje med at det ikke brænder på.
- Tag panden fra varmen når det hele er gyldenbrunt og læg det på en tallerken eller et fad til afkøling før servering.
Skyl jordbærrene, skær dem i skiver eller server dem hele.
TIP!
Du kan nemt få jordbærskiverne til at blive i samme tykkelse, ved at skære dem i en æggedeler.
Hindbær ymerkoldskål - CORIs KØKKEN
21. april 2021 at 11:28[…] jeg tidligere har nævnt i min opskrift på ymerkoldskål med havreknas og friske jordbær, er vi vilde med det herhjemme. Men nu tænkte jeg at jeg ville tilføje en ny frisk hindbær smag […]