Opskrift på virkelig blødt og saftigt yoghurt rugbrød. Det bedste jeg har lavet til dags dato.
Antal: 2 brød
INGREDIENSER
2 dl vand, lunken
50g gær
500g speltmel, fint sigtet, økologisk
500g fuldkorns speltmel, økologisk
1 spsk salt, groft
1 l yoghurt naturel
150g græskarkerner
180g solsikkekerner
100g gulerod, revet vægt
1 spsk ahorn sirup
1 spsk madkulør
Drys:
hørfrø og sesamfrø
FREMGANGSMÅDE
- Udrør gæren i vand.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og kør det hele sammen på en køkkenmaskine i 10 minutter.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
- Kom dejen i 2 rugbrødforme beklædt med bagepapir. Drys med sesam og hørfrø og lad dejen hæve yderligere 1 time.
- Sæt formene i en kold ovn ved 200 grader, alm ovn i 1 time.
- Tag rugbrødene ud af ovnen og løft brødene ud af formen i bagepapiret. Lad dem køle af på en rist.
TIP!
Laver du to rugbrød i forme på 22 cm, er der dej nok til at der kan blive til 4-6 mini rugbrød, som er gode i madpakken.
Leave a Reply